Film i TV

i dobro i loše

Aside Banners

Marvelovi filmovi zaslužni za čak 30 posto zarade na kino-blagajnama prošle godine

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Marvelovi filmovi su glavni mamac za publiku željnu ugođaja gledanja filmova u kinima. Prošla godina, 2021. je bila problematična za kino-dvorane, ali se kroz godinu stanje pomalo stabiliziralo, ali su i dalje najposjećenije projekcije bile one koje počinju s Marvelovim logom.

The Wrap piše kako su Marvelovi filmovi izbačeni u 2021. godini zaslužni za 30 posto zarade na američkim kino blagajnama.

Spider-Man: No Way Home, Shang-Chi, Eternals, Black Widow i Venom: Let There Be Carnage su zaradili 1.35 milijardi dolara u Sjevernoj Americi. Ukupna zarada od kino ulaznica u 2021. na tom teritoriju je iznosila 4.45 milijardi. Matematika je jednostavna. Marvel godinama dominira, Sony se ubacio na ovaj vlak sa svojim filmovima vezanim uz Marvel, ali i domišljatom suradnjom s Marvel Studios. Sony ima prava na lik Spider-Mana, ali su ga posudili ekipi iz Disneyja i Marvel Studiosa te su tako svima učinili medvjeđu uslugu.

Problem iza ovakvog omjera zarade između Marvelovih filmova i ostalih filmova je što neki drugi kvalitetni filmovi poznatih redatelja nisu uopće prepoznati niti su zaradili. Nije bilo tko u pitanju, to su Spielberg, del Toro i Ridley Scott. Filmski studiji možda prestanu riskirati s velikim projektima koji nemaju zamaskirane superjunake u glavnoj ulozi.

Volimo Marvelova ostvarenja (uglavnom), ali se nadamo da će 2022. godina dovesti još veće prihode svim kvalitetnim filmovima bez obzira na tematiku.

TAGOVIbox office Filmovi filmska zarada kino marvel mcu Spider-Man