Film i TV

yay or nay?

Aside Banners

Napokon znamo kad ćemo gledati četvrti Matrix

Piše , Objavljeno

Jedna od najboljih filmskih franšiza vraća se s četvrtim djelom u režiji Lane Wachowski, spisateljice i redateljice. Lana je skupa sa svojom sestrom Lilly stvorila i izvornu trilogiju.

“Mnoge ideje koje smo Lilly i ja istraživale prije 20 godina o našoj stvarnosti sada su još relevantnije. Jako sam sretna što imam ove likove u životu i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim s mojim briljantnim prijateljima “, izjavila je Lana za Variety.

Prvi Matrix izašao je pred točno 20 godina i postao trenutni hit, kako kod publike, tako i kod kritičara, a malo koji film je u posljednjih 20 godina imao utjecaja poput Matrixa.  Nastavak, The Matrix Reloaded i treći film, The Matrix Revolutions, uslijedili su kasnije i oba su izašla 2003. godine. Nažalost, oba nastavka su bila velika razočaranja koji se nisu mogla mjeriti s originalom.

Bez obzira na neuspjeh i drugog i trećeg djela, glasine o Matrixu 4 pojavile su se u svibnju ove godine, i iako su na početku demantirane, u kolovozu je Warner službeno potvrdio da će 2022. godine izaći i četvrti nastavak.

Imamo li se čemu veseliti ili ne, teško je reći, ali ovo je sve što znamo o filmu do sada.

Tko se vraća?

Bilo bi teško zamisliti novi film o Matrixu bez Reevesa tako da će se on vratiti u ulogu Neoa. Pridružit će mu se zvijezda Carrie-Ann Moss, koja je u prethodnim filmovima glumila Trinity. Još se ne zna hoće li se Laurence Fishburne vratiti kao Morpheus, ali u kolovozu, Variety je sugerirao da bismo mogli gledati mlađu verziju njegova lika (oh, not again tehnike pomlađivanja).

Tko je nov?

Do sada su najavljena dva nova glumca za The Matrix 4. Glavnu ulogu će preuzeti Yahya Abdul-Mateen II., kojeg znate kao Black Mantu iz Aquamana. Abdul-Mateen II se također pojavio i u posljednjoj sezoni Black Mirrora i dio je glumačke ekipe serije Watchmen.


View this post on Instagram

Last nights Premiere of @watchmen on @hbo!! Set the reminder for October 20th! ⏰ TICK TOCK!

A post shared by Yahya Abdul-Mateen II (@yahya) on

Najdraži i jedini ne dosadni lik serije How I Met Your Mother, Neil Patrick Harris, također je najavljen u novom nastavku Matrixa, ali još nema detalja o njegopvoj ulozi.

I u principu to je sve što se za sada zna o filmu. O radnji ne znamo ništa, a i pitanje je zna li uopće i Lana. Film se planira početi snimati 2020. godine.

TAGOVIfilm keanu reeves matrix