Film i TV

al ga je mašio

Aside Banners

Matt Damon je odbio ulogu u Avataru te propustio zaraditi bezobraznih 250 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Matt Damon je u novom filmu Ford v Ferrari, filmu od kojeg puno očekujemo jer je u pitanju povijest automobilizma u kojoj mu se pridružuje i Christian Bale. Matt Damon odrađuje promotivnu turneju pa ga je tako intervjuirao i GQ kojem je otkrio kako je propustio priliku zaraditi 250 milijuna dolara samo zato što je odbio ulogu u Avataru.

Cameron mu je prišao s ponudom od 10 posto ukupne zarade filma.

“Slušaj, ne trebam nikog. Ne trebam ime za ovo, ne trebam poznatog glumca. Ako ne uzmeš ovo, naći ću nepoznatog glumca i dati ulogu njemu jer te film ne treba. Ali ako uzmeš ulogu, dat ću ti 10 posto profita.”

Damon je imao obveze kao Jason Bourne, snimao se Bourneov Ultimatum i Damon je morao odbiti ulogu.

Blockbuster Jamesa Camerona iz 2009. godine je postao hitčina, zaradio je masne novce i postao najunosniji film svih vremena, a tu poziciju je držao 10 godina, sve do ove godina kada ga je s trona srušio Avengers: Endgame.

Damon bi zaradio nemalih 250 milijuna dolara. Najveću ukupnu zaradu dosad je imao Keanu Reeves – 156 milijuna za Matrix Reloaded i Revolutions jer je to bio package deal, a ako gledamo jedan jedini film – tu su Bruce Willis za Šesto čulo sa zaradom preko 100 milijuna dolara te Tom Cruise za Mission Impossible 2 i opet za War of the Worlds. Iako… nekako vjerujemo da nam Robert Downey Jr. prešućuje neke stvari vezane za Avengerse.

Damonu je Cameron u istom razgovoru još “Znaš, napravio sam samo šest filmova.”

“Nisam to znao. Radi rijetko, ali znaš sve njegove filmove.”

I eto… Tako smo dobili filmsku zvijezdu Sama Worthingtona.

LOL

TAGOVIavatar mat damon