Film i TV

šamarelica

Banner 300

MCU ima novog superjunaka, ovo ide za sve ljubitelje kung-fu filmova!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

MCU ozbiljno gura dalje. Na Disney+ streaming servisu smo već dobili serije WandaVision i The Falcon and the Winter Soldier, uskoro stiže i Loki. U kinima bismo trebali gledati i dugo odgađanu Black Widow, ali idući veliki hit u koji Marvel polaže svoju nadu i marketinške dolare je Shang-Chi.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings je Marvelova iduća uzdanica za koju računaju da će im donijeti hrpu novca. Možda vam na prvu ne djeluje zanimljiva priča o kung-fu majstoru sa relativno nepoznatim glumcima, ali zaboravljate koliko se novca slijeva u Marvelove blagajne iz azijskih zemalja i inače. Zamislite sad kad je junak netko tko izgleda kao oni. U Black Panthera se isto tako sumnjalo da bi na kraju postao ogroman hit upravo zbog mogućnosti identifikacije s glavnim likovima.

Stigao je prvi trailer za Shang-Chija koji se bori protiv misteriozne organizacije Ten Rings koju vodi jedan od najjačih Marvelovih negativaca – Mandarin. I ne, to nije onaj Mandarin kojeg je tumačio Ben Kingsley u trećem Iron Manu, ovaj Mandarin je forealsies. Pogledaj trailer pa ćemo trabunjati dalje.

.

Shang-Chi je majstor borilačkih vještina, a u stripovima se prvi put pojavljuje u sedamdesetima. Marvel je htio ekranizirati TV seriju Kung Fu, nisu mogli dobiti prava pa su odlučili drugim putem – otkupili su prava na šund romane o zlikovcu Dr. Fu Manchuu i predstavili su Shang-Chija kao njegovog davno izgubljenog sina. Ne moramo ni spominjati da je Shang-Chi u startu crtan da što više sliči tada nevjerojatno popularnom Bruceu Leeju.

Ima Marvel još jednog majstora borilačkih vještina – Iron Fista koji je već ekraniziran u Netflixovu seriju, ali je taj projekt od starta bio osuđen na propast zbog nešto manjeg budžeta, iritantnog glavnog glumca i loših scena borbe. Shang-Chi ima šansu osvjetlati obraz Vennovom dijagramu gdje se sjeku borilačke vještine i Marvel.

Ne možemo reći da ovaj superjunak ima broj fanova kao što je to slučaj s A-razinom Marvelovih likova kao što su Spider-Man, Iron Man i Captain America, ali MCU je već dokazao kako i s manje poznatim likovima mogu napraviti čudesa. Čuvari galaksije su savršen primjer. Zato se i veselimo ovom ostvarenju jer vjerujemo da ima štofa za dobru priču, a i trailer izgleda bolesno.

Premijera je 3. rujna ove godine – ako se korona ne predomisli i uzburka planove.

TAGOVImarvel mcu superjunaci