Film i TV

za rubriku vjerovali ili ne

Aside Banners

Mel Gibson i Danny Glover ponovno zajedno u petom nastavku Smrtonosnog oružja

Piše , Objavljeno

Martin Riggs (Mel Gibson), mladi i nadobudni detektiv dodijeljen Rogeru Murtaughu (Danny Glover) losanđeleskom detektivu koji je netom pred mirovinu, bili su nam najdraži prijatelji policajci u devedesetima. Voljeli smo njihovu zajedničku energiju i podbadanja koja smo pratili u čak četiri nastavka, od 1987. do 1998.

Nitko nakon ’98 i prilično lošeg četvrtog djela nije očekivao peti nastavak, a posebno ne 22 godine kasnije. Nedavnu vijest o tome da se snima peti nastavak Smrtonosnog oružja u kojem će se i Mel i Danny vratiti u istim ulogama dočekali smo pomalo zbunjeni i uz lagani cringe.

Možete li zamisliti 64 – godišnjeg Gibsona i 73- godišnjeg Glovera kako trče ulicama Los Angelesa i pucaju na bad guyse? Ili Murtaugha koji spušta Rigsu oko njegovih seksualnih performansa referirajući se da je star, a to je bilo pred 25 godina? Gdje će se odvijati radnja? U staračkom domu?

Osim toga da će se peti dio snimiti i da su i Gibson i Glover, kao i redatelj Richard Donner, potvrdili povratak, druge informacije nisu poznate te se još ne zna ni kada bi film trebao izaći.

U svakom slučaju znamo da ga ne želimo gledati i isto tako da ćemo ga sigurno gledati, a moguće čak potajno i uživati.

 

 

TAGOVIdanny glover mel gibson smrtonosno oružje