Film i TV

Scooby Doo na halucinogenima

Aside Banners

Mike Tyson je glavno lice nove animirane serije Adult Swima

Mike Tyson se vraća u potpuno novoj ulozi - glavno lice nove animirane serije Adult Swima. On leti na ljubičastom pterodaktilu i ima minobacač...

Piše , Objavljeno

mike

Klincima se svijet sporta pokušavao približiti kroz animirane serije u devedesetima. Uz anime ostvarenja od kojih je najpopularniji Kapetan Tsubasa te brojne američke tvorevine s random sportašima. Ali sredinom devedesetih se pojavila i animirana serija koja je imala sportaše iz stvarnog života. Zvali su se ProStars i borili su se protiv zla svojim atletskim sposobnostima, a predstavljali su ih – hokejaški superstar Wayne Gretzky, navodno najatletskiji sportaš svih vremena Bo Jackson i čovjek koji je transformirao svijet sporta i kojemu i dan danas traže nasljednika – jedan jedini Michael Jordan.

Zašto koristiti prave sportaše u animiranim ostvarenjima? Odgovor je vrlo jednostavan. Veći hype oko proizvoda prije nego što se pojavi, a i zagarantiran je fan base od samog početka.

Možda je izbor glavnog lica pomalo čudan s obzirom da Mike nije kročio u ring već jako dugo, ali najmlađi boksački prvak u teškaškoj kategoriji je prozvan “najopakijim čovjekom na planetu” s razlogom – a njegove kanibalske navike u ringu (Evander Holyfieldova ušesa mogu to potvrditi), pomalo dječji glas i rastrošna priroda, koja je odgovorna za bankrot i nekoliko kupljenih bengalskih tigrova, ga je učinila živom legendom.

Adult Swim trlja ruke na spomen nekonvencionalnih projekata, a vjerujemo da će im se ovaj “Scooby Doo na halucinogenima” (kako ga je TheVerge prozvao) itekako isplatiti.

TAGOVIakcijski junak animirani film mike tyson

Komentiraj