Film i TV

ništa od novca?

Aside Banners

Dolazi ‘Mike’ – hit serija o kontroverznom boksaču. Mike Tyson tvrdi da su mu ukrali životnu priču

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Bivši prvak u teškoj kategoriji izrazio je svoje nezadovoljstvo Huluovom novom serijom “Mike”, koja izlazi 25. kolovoza ove godine. Ulogu Iron Mikea utjelovio je Trevante Rhodes, poznat po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu “Moonlight” iz 2016. godine. No, Tyson nema problema s glumcem koji ga glumi, već sa pričom koju će Hulu prezentirati bez njegovog odobrenja ili sudjelovanja u projektu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mike Tyson (@miketyson)

U prethodnoj objavi na Instagramu, Tyson je izjavio da je Hulu pokušao platiti predsjedniku UFC-a Dana Whiteu da promovira seriju, ali da je on to, kao vjeran prijatelj, odbio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mike Tyson (@miketyson)

Hulu nije imao komentara na Tysonovu reakciju, ali već na početku samog snimanja postojala je zabrinutost oko cijele serije. Hulu je prvotno uvjeravao fanove kako je Mike konzultiran oko radnje serije, no sve do sada Tyson to nikada nije potvrdio ili opovrgnuo. Sada mu je očito bilo dosta pa je odlučio iznijeti ono što zaista misli o seriji. Osim pogleda na život, poteže se i pitanje kompenzacije – hoće li Tyson vidjeti ikakvu zaradu od Huluovog projekta? Vjerojatno ne.

Ipak treba reći kako je Hulu imao apsolutno pravo izostaviti Tysona iz njihove serije o njemu, ma koliko suludo to zvučalo. Takva praksa puno je učestalija nego što mislite (čak je to na svojoj koži osjetila i Pamela Anderson), a i sam Hulu u svojem novom opisu navodi kako je serija neovlašten pogled na život Mikea Tysona. Mogu li uopće slavne osobe zauzdati svoj ego i dopustiti iskren ili čak dramatiziran pogled na vlastiti život?

Nije rijetkost niti da se serije nađu na udaru kritike čak i kada su konzultirani oni o kojima se sama serija radi. Jedan od takvih primjera je Winning Time: The Rise od the Lakers Dynasty. Zbog dramatizacije i potrebe za “bad guyjem” je Jerry West, jedan od najboljih igrača u povijesti NBA-a (i čovjek čija se silueta nalazi na logu NBA lige) ispao seronja.

“Mike“ je serija od osam epizoda koja istražuje burne uspone i padove Tysonove boksačke karijere i osobnog života, od najopasnijeg boksača svih vremena do zatvorenika koji je optužen za silovanje.

TAGOVIbiografija biopic hulu mike tyson serija