Film i TV

ono što smo sanjali

Aside Banners

Mislili smo da se dogoditi neće: Kultni strip Neila Gaimana dobiva skupu Netflix/DC ekranizaciju

Piše , Objavljeno

Sandman, kultni strip Neila Gaimana, je kompleksno ostvarenje za koje smo mislili da ga se nitko neće usuditi ni uspjeti ekranizirati, ali evo čini se da smo bili u krivu – kao i sa skoro svim drugim stvarima u životu.

Ako dosad niste dotaknuli Sandmana, sad je krajnje vrijeme da se dokopate priča o Morpheusu, gospodaru snova, ali i Endlessu, grupi braće i sestara koja uključuje Sudbinu, Smrt, Uništenje, Očaj, Želju i Deliriju. Neil Gaiman nam je jedan od najdražih autora, čovjek iza Good Omensa, American Godsa, Stardusta i Coraline (između ostalog), a iako on nije stvorio Sandmana, tek kad je on preuzeo uzde – strip je postao kultni hit.

Produkcijska kuća New Line je posljednja imala prava da pretvori strip u film, ali tri godine su bezuspješno pokušavali i sada je Netflix potpisao ugovor s Warner braćom te će nam dostaviti Sandmana u obliku igrane TV serije. Sve što želimo i volimo i trebamo!

Sam Neil Gaiman će biti jedan od izvršnih producenata, zajedno s Davidom S. Goyerom (Man of Steel, Dark Knight trilogija).

Channing Dungey, potpredsjednik originalnog programa na Netflixu je izjavio sljedeće o predlošku novog projekta:

“Od bogatih likova i priča pa sve do detaljno razrađenih svjetova, uzbuđeni smo što ćemo stvarati originalnu seriju koja duboko uranja u višeslojni svemir koji obožavaju fanovi diljem svijeta”

Od devedesetih se pokušava ekranizirati Sandman kao film, ali jednostavno nije išlo. Čak je i Joseph Gordon Levitt bio zadužen za ekranizaciju, ali je dao otkaz zbog kreativnih razlika.

Jedan od scenarista koji je pokušao napisati scenarij je izjavio kako ovo nikako nije materijal za film već da je potrebno ga realizirati u formatu serije. I čini se da stiže…

O financijskom aspektu dogovora ne znamo previše, ali izvori bliski upletenim stranama govore kako je ovo najskuplja DC Entertainment TV serija ikada napravljena. Narudžba je sletila za 11 epizoda. Netflix se opako bacio u ekranizacije popularnih predložaka, a kad pomislimo da smo kukali jer su otkazali (realno prosječne) Marvelove serije… Pf.

Čekamo!

TAGOVIDC neil gaiman Netflix sandman serija