Film i TV

fist bump

Banner 300

Mladi glumac iz Game of Thronesa postaje superjunak u novoj Netflixovoj seriji

Piše , Objavljeno

Četvrti član The Defendersa, Marvelovog tima boraca za pravdu i protiv krivde je pronađen. Daredevilu, Jessici Jones i Lukeu Cageu se pridružio i Iron Fist.

Napokon ćemo imati priliku vidjeti kako jedan superjunački tim funkcionira u serijskom formatu, a posljednji pridruženi član je Finn Jones.

Nismo htjeli u naslovu baciti “zvijezda Game of Thronesa” da nas ne razapnete s pitanjima “kakva zvijezda?” s obzirom na to da Finn Jones ima ograničeno vrijeme na ekranu. Ali svejedno ga znate.

U GoT-u glumi Lorasa Tyrella, brata prekrasne Margaery (Natalie Dormer) i bivšeg ljubavnika Renlya Baratheona koji je bačen u samicu zbog svojih “nečistih činova”. Ako vam je ovo išta spojlalo – sami ste si krivi, epizode su već godinama vani i GoT se ne propušta.

Iščekujemo scene borbe jer nas zanima kako će se (dosad) vitez snaći u ulozi majstora borilačkih vještina.

Iron Fist u "Avengers: Earth's Mightiest Heroes" (Izvor: Tumblr)

Iron Fist u “Avengers: Earth’s Mightiest Heroes” (Izvor: Tumblr)

U Iron Fistu će Jones glumiti Daniela Randa koji postane naslovni junak nakon što u drevnom izgubljenom gradu K’un-L’unu nauči borilačke vještine i stekne mističnu moć. Naravno, odluči živjeti u New Yorku i boriti se protiv kriminala. Nekako nam se taj New York s toliko superjunaka čini prezaštićenim. Tko brani Tallahassee na Floridi ili Topeku u Kansasu?

Zašto volimo Netflixove superjunake?

Marvelovi superjunaci u vlasništvu Marvel Studiosa su nam postali limunada, pogotovo Avengersi s toliko superjunaka odjednom koji moraju stati u dva i po sata, previše paze na jezik i žele uzeti taj tinejdžerski keš. Deadpool i Daredevil su nam pokazali da Marvelove bebe još uvijek mogu biti opake. Netflix je s Daredevilom, a kasnije i s Jessicom Jones pokazao kako je format serije daleko bolji za razvoj likova. Ponekad imamo dojam da su Avengersi hrpa već formiranih ličnosti koje ne stignemo nikako upoznati s hrpom one-linera. Volimo serije. Netflixove. Superjunačke. Upravo one su imale mračne studije dva najbolja superjunačka zlikovca svih vremena na ekranima bilo kakve veličine. Kingpin i Killgrave. Čekamo Lukea Cagea i Iron Fista.

TAGOVIavengers daredevil Game of Thrones iron fist Netflix superjunaci

Komentiraj