Film i TV

Muškarac rodio čudovište = pare!

Aside Banners

Monster Hunt – kineski film koji ruši rekorde na Istoku dolazi i na američko tržište

Piše , Objavljeno

Može li kinesko čudovišno čudo od filma parirati Star Warsu?

Star Wars: The Force Awakens rastura na box officeu u čitavom svijetu, u Sjevernoj Americi je srušio Avatara, ali u Kini je otvorio tek jučer, 9. siječnja.

Kina nikad nije doživjela izvornu Star Wars trilogiju, a prequeli su zaradili mizernih 18.7 milijuna dolara u vrijeme kad je jako malo broj Kineza gledao filmove u kinu. Moderno kinesko tržište je eksplodiralo i veliki studiji se prilagođavaju i kineskom filmskom tržištu.

Screenshot_35

Ono što izaziva veliku pažnju u svijetu je kineski blockbuster Monster Hunt koji je postao film s najvećom zaradom u Kini svih vremena, a krajem siječnja stiže i u američka kina. Film će se prikazivati u izvornoj verziji, s kineskim audiom i engleskim titlovima, ali i u sinkroniziranoj verziji jer Ameri ne vole (ili ne znaju) čitati titlove i pratiti film u isto vrijeme.

Kineska publika u Sjevernoj Americi će po prvi put moći vidjeti ovaj film na velikom ekranu, u 3D-u i to na izvornom jeziku što je sigurno samo po sebi veliki mamac. Prema podacima iz 2013. u Americi živi oko 3.8 milijuna Kineza – što nikako nije loša brojka za distributere.

Monster Hunt je djelo “Shrekovog glavnog animatora” Ramana Huija kako navode u traileru i snimljen je za 50 milijuna dolara, a zaradio je više od 390 milijuna i time je postavio box office rekord. Prešišao je neke američke blockbustere kao što su Furious 7, Transformers: Age of Extinction i Avatar.

U centru događanja je Wuba, maleno čudovište koje je rodio čovjek. Točnije, muškarac. Da. I nama nije jasno. Ali publika obožava slatke mališane još od Gizma u Gremlinima pa sve do BB-8 u zadnjim Star Warsima.

Mali Wuba

Mali Wuba

Film nas je malo podsjetio na Space Jam jer kombinira animacijske tehnike s igranim filmom i ne trude se uopće prikazati čudovišta na realističan način, što nam se sviđa, ali ćemo vidjeti hoće li se svidjeti i internacionalnoj publici.

Monster Hunt će biti premijerno prikazan 22. siječnja na svim većim sjevernoameričkim tržištima pa ćemo vidjeti koliko će još novca zaraditi i hoće li usput srušiti dodatne rekorde. Tko zna, možda ga ugledamo i u našim kinima.

TAGOVIbox office kina monster hunt star wars

Komentiraj