Film i TV

Ne opet

Aside Banners

Monster Hunter – još jedan film prema igri koji nitko ne želi gledati

Piše , Objavljeno

Vidjeli smo plakat i trailer Monster Huntera i već sada znamo da ga ne želimo.

Nijedna filmska adaptacije super popularne video igre nije nikada uspjela. Podsjetimo vas na neke od lošijih pokušaja: Super Mario, Assassin’s Creed, BloodRayne, Far Cry, Tekken, Tomb Raider, Princ Perzije, Hitman, Max Payne, Need for Speed, već vidite da možemo ovako danima.

Možda kao jedine valjane primjere možemo istaknuti Mortal Kombat prvi dio i Sonic the Hedgehog koji je bio sladak pokušaj na kojeg se ne možemo ljutiti. Bitno za navesti da smo itekako subjektivni jer su nam ta dva naslova obilježili djetinjstvo jer ipak smo “djeca” devedesetih koja već kroče polako u 30-te.

Monster Hunter je iznimno popularna videoigra od Capcoma. Možda se pitate kako to da je tako jako popularna, a nikada za nju niste čuli? E, pa to vam je zato što je svijet veći od onoga što vi poznajete. Gaming industrija ima puno više tržišta od malog jugoistočnog europskog tržišta koje je svakako nebitno jer sve piratiziramo.

Najkraće opisan, Monster hunter je fantasy-action RPG u kojemu ubijate ogromne karakondžule (čitaj: čudovišta), ali ne kao u bilo kakvom hack-and-slashu. U ovoj igri je potrebno planiranje, istraživanje te kovanje pravog oružja kako biste sredili jednu neman. Bezglavo napadanje protivnika će samo završiti loadanjem posljednjeg savea.

Dosta o igrici, hajmo o tome kako je 20ish sekundi trailera s*it…

Očito je na prvu kako je glavna prodajna točka Milla Jovovich. Vidjeli smo u tom traileru sve što Monster Hunter nije – ljudi s običnim vatrenim oružjem protiv karakondžula i reper T. I.

Nadamo se da je ovo samo nekakav loš mamac jer prema posteru se jasno vidi da će ogromne mačete biti dio filma, a ne AK-47.

Mi ćemo sigurno film pogledati jer volimo Monster Hunter franšizu, pljuvat ćemo po njemu, ali će dobiti naše pare jer eto, toliko ju volimo da ne možemo ne gledati. Proklet bio Hollywoodže!

P. S. Tko god bude prevodio film, nadamo se da će ga nazvati “Lovci na karakondžule”.

Redatelj će biti Paul W.S. Anderson, njuška iza Mortal Kombata, Resident Evila, Aliena vs Predatora, ali i muž ljupke i mile Mille Jovovich. Nije ni previše čudno što ženska ubija.

Ovo je i prilika Milli Jovovich da podeblja svoj kill count u filmskoj umjetnosti – trenutno je na vrhu, sigurno zahvaljujući Resident Evilu. Ako vas zanima lista glumaca s najviše ubojstava na platnu, bacite oko na ovaj članak.

TAGOVICapcom milla jovovich Monster Hunter T. I.