Film i TV

lavilavilavi

Aside Banners

Možda i najvažniji crtić našeg djetinjstva NAPOKON na Netflixu!

Piše , Objavljeno

Sjediš li nekad u tišini i mozak ti samo počne sam od sebe pjevati: La vie, la vie, la vie, la vie, la vie, la vie…

Djeca devedesetih znaju o čemu pričamo.

Il était une fois… la vie. Na francuskom se taj kultni crtić zove ovako. Na engleskom – Once upon a time… Life.  Kod nas? Ni ne znamo kako se točno zvao. Nije ni važno, ovo je crtić zahvaljujući kojem smo se prvi put susreli s biologijom i procesima u ljudskom tijelu. Naučili smo puno.

Serija je na Netflixu, a ako samo stisnete play – dočekat će vas engleska sinkronizacija koja je nas potpuno zbunila jer nismo čuli francusku pjesmu. Sva sreća, sve smo brzo ispravili i postavili na izvorni, francuski jezik.

Za razliku od nekih drugih animiranih serija našeg djetinjstva (khm He-Man khm), s ovom serijom se nećete razočarati ako ju pogledate opet kao odrasla jedinka koja plaća račune.

Gledat ćete mladog Pierrota kako odrasta te ćete kroz njega i njegove prijatelje u različitim fazama života naučiti ponešto o kompleksnom sustavu zvanom ljudsko tijelo.

Gledat ćemo animirane stanice, krvna zrnca, hranjive tvari, sinapse… Ma e – pegla nas nostalgija kad samo mislimo o ovom.

Kada je smo početkom ovog stoljeća pak dobili film s Chris Rockom i Bill Murrayem koji se zvao Osmosis Jones, prva reakcija nam je bila “hej, netko je utrpao hollywoodske steroide našem omiljenom crtiću iz djetinjstva.”

Apsolutno nevažno, obožavamo la vie la vie la vie la vie.

P.S. IMDB kaže da se ovaj crtić zvao Moje tijelo.

P.P.S. Gotovi smo za danas, idemo gledati.

TAGOVI90s kid animirane serije devedesete la vie nostalgija