Film i TV

Hm?

Aside Banners

Može li ovaj lik proći kao sljedeći Wolverine?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Dobitnik Zlatnog globusa Taron Egerton obratio se poglavici Marvela s jednom željom – želi biti sljedeći Wolverine.

Nakon ove informacije, krenulo se u usporedbu karijera Hugha Jackmana, tj. OG Wolverinea, i Egertona. I, izgleda da ih je lakše usporediti nego što bi se na prvu učinilo, zaključuje DMARGE.

Prvo, činjenično stanje u krugovima fanova X-Men serije filmova je to da je Hugh Jackman savršeno utjelovljenje Jamesa ‘Logana’ Howletta, tj. Wolverinea.

Međutim, nakon 17 godina u ulozi omiljenog mutanta, talentirani Australac odlučio je da je vrijeme za odlazak. Samim time, netko će morati doći na njegovo mjesto.

Prema New York Timesu, Taron Egerton jako želi preuzeti tu ulogu.

Glumac najpoznatiji po filmovima Kingsman i Rocketman čak se sastao s Kevinom Feigeom – predsjednikom produkcijske tvrtke Marvel Cinematic Universe (MCU), Marvel Studios – kako bi razgovarali o mogućnosti nasljeđivanja uloge Wolverinea.

Osim što bi, naravno, bio uzbuđen, Egerton je priznao kako i strahuje od prilike – jer se Hugha Jackmana povezuje s ulogom do te mjere da to znatno otežava ispunjavanje očekivanja njegovim potencijalnim nasljednicima.

No, kada se u obzir uzme sličnost njihovih karijera, Egerton se čini kao sasvim okej izbor za ulogu, nastavljaju iz DMARGE-a.

Obojica su se pojavljivala u kriminalističkim televizijskim serijama – Jackman u Correlli, Egerton u Inspector Lewis – te u kazališnim produkcijama – Jackman u Beauty and The Beast i Egerton u The Last of The Haussmans  – prije nego što su dobili uloge koje su ih probile na scenu.

Jackmanova revolucionarna uloga – Wolverine u prvom X-Men filmu – temeljila se na stripovima, pri čemu je i Egertonov Eggsy iz Kingsman: The Secret Service također bio utemeljen na popularnoj seriji stripova.

Osim toga, obojica su osvojila pohvale kritičara za portertiranje kultnih pjevača – Hugh je osvojio Tonyja za ulogu Petera Allena u The Boy from Oz, a Taron je ugrabio Zlatni globus za ulogu Eltona Johna u Rocketman.

Egertonu u korist, začudo, ide i to što nije Kanađanin poput Wolverinea, nego Velšanin, tako da bi se nastavila tradicija nepoštivanja kanadskih korijena lika. Podsjetnik: Hugh Jackman je Australac.

Dakle, lik je kompetentan i ima dobre temelje, ali cipele u koje treba stati u ovom su slučaju, kako neki vole reći – dječji grobovi, tako da će zadatak u svakom slučaju biti težak.

Ne preostaje ništa drugo nego čekati i vidjeti kako će se situacija odviti.

 

TAGOVIfilm hugh jackman marvel taron egerton uloga wolverine X-Men