Film i TV

kraj je tu

Banner 300

Možeš li pogoditi odgovor na goruće pitanje: tko će ubiti Daenerys Targaryen?

Piše , Objavljeno

Nije spojler, jasno je svima koji su pogledali zadnju epizodu: Kraljica Daenerys Stormborn iz kuće Targaryen, prva od njenog imena, kraljica Andala, Gospa od Sedam kraljevina i zaštitnica kraljevstva, Kraljica Meereen, Khaleesi, Unburnt, Prekidačica lanaca i Majka Zmajeva-  mora umrijeti u posljednjoj epizodi Igre prijestolja.

Želimo li da umre? Ne znamo. Ništa više ne znamo. Tužni smo i razočarani i želimo potpisati peticiju o nanovom snimanju osme sezone.

No, što je tu je. Khaleesi je spalila čitav Dubrovnik, osveta mora stići! (ako ne izađe mem ili video klip sa scenom njene smrti, i Thompsonom kao soundtrackom, bit ćemo ozbiljno razočarani). Ako ništa drugo, od ove sezone ponijet ćemo hrpu dobrih memova.

Screenshot_4

Jesmo li sigurni da će umrijeti? Onaj tko išta sigurno tvrdi za ovu seriju je ili lud ili glup, ali pretpostavljamo da ipak neće sjediti na željeznom tronu, a sve manje od toga, ako nije smrt, ni ne zaslužuje.

Pa da vidimo…Tko bi mogao Danny doći glave?

Nakon ignoriranja zvona predaje u King’s Landingu, Kraljica zmajeva je uništila čitav grad  ubijajući brojne nevine u tom procesu. Ona je sada Mad Queen, a posljednji preostali likovi morat će je zaustaviti kako bi obnovili ono što je ostalo od opustošenog Westerosa.

Pitanje je- tko će okončati njenu kratku vladavinu? Samo nekoliko likova koji bi bili logičan izbor su živi, ali kako to već s GOT-om biva, mogao bi to biti i netko na koga uopće ne računamo. A ne isključujemo ni mogućnost da umre prirodnom smrću, makar u smislu da je nitko konkretno ne ubije, jer očito je i to sada moguće pa na glavnog negativca jednostavno padne cigla.

Netko iz obitelji Stark

game of thrones stark family obitelj stark

Mnogo prije nego što itko drugi shvati da Daenerys kreće opasnim putem, Sansa zna da dobronamjerna Majka zmajeva skriva tamniju stranu. Gospa od Winterfella bila je dva koraka ispred svih ostalih tijekom cijele sezone, i nakon što je “suptilno” izblebetala Jonovu tajnu Tyrionu, osigurala je da se Daenerysina vladavina počne raspadati prije nego što je i započela. Iako je teško zamisliti da Sansa osobno ubije Majku Zmajeva – ipak joj je Arya objasnila kako se koristi bodež: “Ubodeš ih oštrim krajem”.

Najlogičniji izbor bila bi Arya koja je odlučila ubiti Cersei još u prvoj sezoni nakon što joj je ubijen otac i od tada sve što radi ide prema tome. No upravo zato ne vjerujemo da će to biti ona jer jedina sigurna stvar u ovoj seriji je da ono što se čini sigurnim- neće se dogoditi.

View this post on Instagram

Do you think Arya will kill Daenerys? ?

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronesnotofficial) on

Još su napravili i poster. Ziher.

Ako to nisu Starkove, hoće li ju ubiti njen ljubavnik i nećak Jon Snow?

Jadnom Jon Snowu koji ne zna ništa zbilja nije lako u ovoj sezoni. Prvo sazna da mu je žena koju voli zapravo teta, i to teta koja je poludjela i pobila hrpu nedužnih ljudi. No, je li to sve dovoljno da najveća dobričina u seriji ubije svoju kraljicu koju voli i koju je čitavo vrijeme podržavao i bio joj spreman prepustiti tron koji je legitimno njegov? Teško je zamisliti da bi Jon Snow to mogao učiniti, no baš zato veće su šanse da će to upravo biti on, a ne Arya. A to potvrđuju i spojleri koji su se pojavili na redittu i koji su do sada više manje sve pogodili.

Uz Aryu, Sansu i Jona, to bi mogli učiniti i Tyrion, Grey Worm ili čak i Bryane ili možda lukavac Varys koji ju je moguće počeo trovati još dok je bio živ?
Preostaje još samo nekoliko dana da napokon dobijemo sve odgovore koji nam se sigurno neće sviđati.

TAGOVIGame of Thrones

Komentiraj