Film i TV

what if

Aside Banners

Možete li zamisliti ‘Seinfelda’ bez Julije Louis-Dreyfus? Ove glumice su skoro bile Elaine

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Znate onu jednu neudanu, pametnu, smiješnu tetku u tridesetima, dovoljno opičenu da se malo-malo dovede u čudnovatu situaciju? Nizu generacija upravo je to bila Seinfeldova Elaine Benes zahvaljujući urnebesno prirodnoj izvedbi Julie Louis-Dreyfus.

Glumica je svoj lik pretvorila u jedan od omiljenih ženskih likova sitcoma, što je uz dva Primetime Emmyja prepoznato i drugim višestrukim nagradama i nominacijama.

No bi li lik Elaine imao isti vibe da je druga glumica dobila ulogu koju je uspješno oživjela Louis-Dreyfus?

Nikada nećemo saznati, ali evo liste imena koja su također bila razmatrana za ulogu Benes. Svaka od ovih glumica danas iza sebe ima uspješnu TV karijeru te smisao za komediju, stoga bi bilo zanimljivo vidjeti na koji bi način pristupile ulozi Elaine.

Rosie O’Donnell

Iako nije bila poznata u vrijeme početka prikazivanja Seinfelda, komičarka i glumica O’Donnell prometnula se ulogom u A League of Their Own (1992) gdje je glumila uz Geenu Davis, Tom Hanka i Madonnu. Zatim su uslijedila dva klasika koja su je lansirala u slavu – 1993. apsolutni rom com hit Sleepless in Seattle s Meg Ryan i Tom Hanksom te The Flinstones iz 1994. u kojemu je igrala lik Betty Rubble, Wilminu najbolju prijateljicu.

Nakon toga stvorila je, producirala i vodila The Rosie O’Donnell Show u kojemu su gostovale mnoge hollywoodske ličnosti – Tom Cruise, Julia Roberts, Hugh Grant, Steve Martin, Brendan Fraser…

Patricia Heaton

Ako ovo ime samo po sebi ne zvuči poznato, možda će vam biti poznatija kao Debra Barone – supruga sportskoga novinara Raya Barona u sitcomu Everybody Loves Raymond.

Između ostaloga, mogli ste ju vidjeti i u Beethovenu (1992) kao Brie, gdje David Duchovny i ona igraju par koji pokušava ocu obitelji Newton ukrasti posao.

Mariska Hargitay

Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa najpoznatija je po ulozi detektivke Olivie Benson u TV seriji Law & Order Special Victims Unit, koju igra preko 20 godina. Ujedno je ostala i jedini član originalne postave s početka serije.

Iako nije dobila ulogu Elaine, Hargitay se u Seinfeldu pojavila u gostujućoj ulozi Melisse – jedne od glumica na audiciji za ulogu Elaine u Jerryjevom i Georgeovom sitcomu „Jerry“.

Megan Mullally

Mullally je svijetu također ostavila ikoničan ženski lik – Karen Walker u sitocmu Will & Grace. Za svoju „bitchy boss“ piskutavu ulogu nagrađena je i s dva Primetime Emmyja.

I ona se u Seinfeldu pojavila naknadno, kao jedna u nizu žena za koje je George bio romantično zainteresiran.

TAGOVIdevedesete jerry seinfeld julia louis-dreyfus Seinfeld serije what if