Film i TV

Remake remakea...

Aside Banners

Autori Fringea rade remake Mumije i Van Helsinga, Tom Cruise glumi

Alex Kurtzman i Roberto Orci, inače autori Fringea, angažirani su da naprave remakeove filmova koje nitko nije ni želio da budu reciklirani.

Piše , Objavljeno

Ona fora o pljuvanju remakeova zbog holivudske bezidejnosti možda je već malo izlizana i naporna (i očita), ali ovo je već posebna razina. Najavljeni su rebootovi franšiza koje su doslovce bile aktualne pred par mjeseci.

U siječnju ove godine izašao je već šesti (ili koji već) film iz Mumijine franšize (The Scorpion King 3:Battle for Redemption), a rijetki preostali fanovi neće dobiti ni priliku da se zažele novih filmova jer već kreće rad na temeljitom rebootu franšize. Van Helsing pak je izašao 2004. godine – je li stvarno osam godina taman vrijeme da se krene u novi ciklus reciklaže?

Uglavnom… Kurtzman i Orci zasad su zaduženi za razvoj obaju projekata, a Tom Cruise je već angažiran da glumi i koproducira Van Helsing. Film o osvetničkom lovcu na razne spodobe u kojem se pojavljuju i klasični monsteri poput Frankensteina i Dracule bio je tada uspješan na kino blagajnama, ali inače manje-više popljuvan.

Kurtzman i Orci su scenarističko-producentska sijamska braća koja znaju napraviti pokoju dobru stvar – recimo kreirali su Fringe te radili na scenariju Abramsovog reboota Star Treka. Ali zato znaju napraviti i blockbusterski prdac tipa druge Transformere ili Cowboys & Aliens. Kud će se svrstati Mumija i Van Helsing, vidjet ćemo…

TAGOVIfringe Mumija Mummy serija Tom Cruise van helsing

Komentiraj