Film i TV

zbogom stvarnosti

Aside Banners

Must see filmovi i serije za najdepresivnije mjesece u godini

Piše , Objavljeno

Teško da postoje mjeseci depresivniji od siječnja i veljače. Čak ni Balašević ne voli januar. Prvi mjesec u godini kada donosimo neke bitne odluke vezane uz “boljeg ja” koje se  počnu rušiti kao domino već nakon Sveta tri kralja. Mjeseci koji dolazi nakon prosinca, poznatog kao “the most wonderful time of the year”. Mjeseci u kojima otplaćujemo dugove od prosinca. Mjeseci detoxa. Teretane. Zima.

Ali, ne padaj odmah u depresiju, stvari nisu tako crne! Depresivni siječanj&veljača ne čine se toliko depresivnim uz sve nadolazeće filmove i serije. Chekiraj čemu se sve možeš veseliti na samom početku godine.

FILMOVI

Escape Room

Šest stranaca nađe se u okolnostima izvan svoje kontrole i moraju upotrijebiti svoju pamet i snalažljivost kako bi preživjeli. Escape room u Americi izlazi sutra, a mi ćemo ga u Cinestarima moći gledati 7. veljače.

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Ako je imalo zabavno kao pravi Escape room, a još ako je k tome i malo strašno, ne može biti loše.

Replicas

U Replikama imamo Keanua Reevesa kao znanstvenika koji pokušava umetnuti ljudski mozak u umjetni. Reeves glumi Will Fostera, biologa koji izgubi ženu i djecu u prometnoj nesreći i namjerava ih vratiti svojim eksperimentom. U kinima 28. veljače!

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Priče o čovjeku koji se igra Boga, uvijek su zanimljive jer znaš da slijedi katastrofa. K tome, tu je i Reeves. Ne očekujemo da će ikada ponoviti film jednako dobar kao Matrix, ali ne vjerujemo ni da ćemo biti razočarani.

Glass

Slijedeći kraj filma Podvojen čija se radnja događa nakon Neslomljivih,  nalazimo Bruce Willisa, Samuel L. Jacksona i James McAvoya zaključane u instituciji s doktoricom koju igra Sarah Paulson, a koja treba procijeniti trojicu muškaraca koji su uvjereni da imaju super moći. U kinima 17. siječnja!

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Daleko i široko najhype film koji će se objaviti ovog mjeseca nastavak je trilogije koju nismo ni znali da trebamo!

TV

True Detective, 3. sezona

U glavnim ulogama Mahershal Ali i Stephen Dorff, u novoj TD sezoni,  dva spomenuta detektiva pokušavaju riješiti grozan slučaj nestale djece. Radnja se odvija u Ozarku tijekom 1980-ih. Slično kao u prvoj sezoni, priča će skakati između tri vremenska razdoblja dok se Ali osvrće na slučaj. Nova sezona počinje 13. siječnja na HBO-u!

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Za razliku od druge sezone koja je bila totalni promašaj, ovoga puta, Ali i Dorff predvode radnju koja se čini jednako zanimljiva kao i ona iz prve sezone. Ovo izgleda kao da je rađeno s ljubavlju i vremenom, nešto što glavešine s HBO-a nisu shvatile kada su požurile s prethodnom sezonom.

Roswell, New Mexico

Nakon povratka u rodni grad Roswell, Novi Meksiko, Liz otkriva da je njena tinejdžerska ljubav vanzemaljac koji je svoje nezemaljske sposobnosti sakrivao cijeli svoj život. Ona štiti njegovu tajnu dok se njih dvoje ponovno zaljubljuju, ali ubrzo nasilni napad ukazuje na veću prisutnost vanzemaljaca na Zemlji. Premijera na CW-u 15. siječnja.

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Ako ste voljeli stari Roswell, voljet ćete i reboot koji je ujedno i adaptacija bliže povezana sa serijom knjiga Melinde Metz. Navodi se da će serija “odražavati stvarnost ovog položaja u državi koja graniči s Meksikom”, nešto što je izvorna emisija previdjela, unatoč tome što se odvijala unutar lokacije.

Star Trek: Discovery, 2. sezona

Posada u U.S.S. Discovery udružuje snage s kapetanom Pikeom kako bi otkrio tajnu sedam tajanstvenih crvenih signala koji su se pojavili u svemiru. U međuvremenu, Spock i njegova polusestra provociraju “odlučujući trenutak za višestruke civilizacije, [i] milijarde života.” Nove Zvjezdane staze moći ćemo pratiti na Netflixu, a izlaze 18. siječnja.

ZAŠTO JE VRIJEDNO TVOGA VREMENA: Radnja se odvija gotovo desetljeće prije originalne serije Star Trek, USS Enterprise i mlađi, bradati Spock će biti na čelu ove sezone. Trekkije će također veseliti da će Sekcija 31, zla organizacija prikazana u Star Trek: Deep Space Nine, ovog puta igrati bitan dio.

 

 

 

 

 

TAGOVIFilmovi hbo Netflix serije traileri

Komentiraj