Film i TV

Aside Banners

Najavljena premijera TV serije bazirane na X-Menima – ‘Legion’ će biti mračna serija

Piše , Objavljeno

Kada bismo se morali zakuniti u jednu televizijsku mrežu, vjerojatno bi naš izbor pao na FX.

FX je mreža koja radi vrhunske serije, na kraju godine radimo pregled najboljih i na njoj će se sigurno naći nekoliko serija iz FX-ove ponude, najvjerojatnije Atlanta i serija o O.J. Simpsonu koju je premalo ljudi na ovim prostorima gledalo. Sada su nam napokon dali i datum premijere za novu seriju baziranu na X-Menima nazvanu Legion. Taj datum je 8. veljače 2017. godine, a malo smo tužni jer će epizode izlaziti svaki tjedan. Netflix nas je razmazio sa šibanjem svih epizoda sezone odjednom.

Objavljen je i novi trailer:

Tko stoji iza Legiona? Noah Hawley je superkreativan lik koji je napisao pet romana, ali je uzeo i Fargo, nevjerojatan film braće Coen i pretvorio ga u seriju koja zaslužuje sve moguće nagrade svake godine kada se pojavi na malim ekranima. Sva sreća, produžio je suradnju s FX-om i zavjetovao se na pisanje pilota i izvršno produciranje Legiona, serije bazirane na Marvelovim stripovima. Legion je zapravo jedan lik – David Haller, sin Profesora Xaviera koji pati od hrpe poremećaja (između ostaloga i autizam i šizofrenija) i serija bi mogla biti teži mračnjak. Hallera će glumiti Dan Stevens, a pridružit će mu se i Aubrey Plaza (yesssss… Parks & Rec, whut whuuut?!), Rachel Keller i brojni drugi.

Dosad su serije bazirane na X-Men materijalima bile prosječne, uključujući i animiranu seriju iz devedesetih na kojoj smo odrasli, ali je oduvijek bilo očito da su DC-eve animirane serije bile i kvalitetnije animirane i imali bolje priče. Ovo bi moglo biti televizijsko iskupljenje za X-Mene, ostale Marvel serije (barem one pod Netflixom) zasad dobro klapaju.

Ako Legion bude barem blizu onoga što je Hawley napravio s Fargom, ovo bi mogla biti serija sa super(anti)junacima na kakvu uopće nismo navikli.

TAGOVIlegion serije X-Men

Komentiraj