Film i TV

dobra godina

Aside Banners

Najbolje serije 2017. godine

Piše , Objavljeno

Što smo gledali, gledali smo… I onda smo izabrali najbolje od onog što smo gledali. Bez odugovlačenja, krenimo!

Stranger Things

stranger things

Čitavo vrijeme se postavljalo pitanje može li druga sezona Stranger Thingsa biti barem jednako dobra kao prva. Odgovor je DA, DA i DA… Nekim gledateljima možda čak i bolja. Naravno, znalo je biti propusta (SEDMA EPIZODA EEEEJ), ali smo dobili ono što smo očekivali – trip down the memory lane i sretno spuštanje u osamdesete.

The Sinner

The Sinner - Season 1

Misterij. Jessica Biel, u naizgled idealnom braku, jednog dana na plaži izbode muškarca nasmrt. I onda počinje istraživanje. Naravno, svi su ju spremni osuditi jer su dokazi nepobitni, ali jedan od detektiva (kojeg tumači Bill Pullman) ne odustaje. Priča postaje sve ozbiljnija i napetija, a posebno nas je razveselilo što nema rastezanja na milijun sezona. Osam epizoda i to ti je to. Cijenimo takve serije – koje znaju što hoće i gdje idu.

Mindhunter

MINDHUNTER

Netflix samo pobjeđuje. Serijske ubojice postoje stoljećima, ali sam pojam je izmišljen otprilike u vrijeme u kojem se odvija i radnja ove serije. Kopanje po umovima serijskih ubojica u nadi da će shvatiti kako oni funkcioniraju – kako bi se spriječili daljnji zločini. Mračno i fino. Možda ti bude trebala koja epizoda da se zagriješ, ali vjeruj nam.

The Handmaid’s Tale

handmaids tale

Elisabeth Moss u ulozi karijere. Ekranizacija romana Margaret Atwood je pošla po dobru, serija o distopijskom društvu je pokupila sve relevantne nagrade, a Hulu je ovim potezom postao ozbiljan igrač u svijetu streaming divova i stvaratelja sadržaja. Sad više nisu samo Netflix i Amazon na tronu, ima mjesta za još jednog.

The Deuce

Sve što David Simon (The Wire) složi, to treba gledati.

the deuce

U ovu seriju je potrebno malo više vjerovati jer na temelju prvih nekoliko epizoda ćete pomisliti kako je još jedna mračna serija koja skida žene samo zato što mogu. Ali ako izdržiš. E pa… serija postaje bolja svakom sekundom u kojoj se pojavljuje Maggie Gyllenhaal. James Franco glumi blizance, pojavljuju se Method Man i Black Thought, ma e… Ovo je serija kojoj svatko treba dati šansu, a možda se i iščupa neko novo znanje o rasu, spolu i slojevima društva. Gledati barem tri epizode, prije toga nema odustajanja.

Game of Thrones

Game of Thrones sansa jon snow

Hvala. Nema se što puno reći. Baš vam hvala. Došli smo do trenutka koji čekamo od samih početaka serije. A i onaj jedan zmaj… Uf… Sad moramo čekati zauvijek do iduće sezone da vidimo što će biti.

Insecure

Insecure HBO

Issa Rae je jedan od naglasnijih glasova suvremene televizije. Insecure je počeo kao web-serija, ali kad joj je HBO dao fin budžet (i dalje manji od brojnih drugih projekata) i slobodne ruke – stvorila je čudo. Odlična serija o mladoj crnačkoj populaciji u Americi, od kojih svaki pojedinac ima svoje vrline i mane, a soundtrack serije je pomogao lansirati i glazbene karijere.

Legion

legion fx

FX je mreža koja puno riskira sa svojim sadržajem, a taj rizik se najčešće i isplati. Tko bi rekao da će netko uzeti skoro nepoznatog mutanta iz X-Men svemira i pretvoriti ga u jednu od najboljih serija ove godine, ali i jedno od najboljih superjunačkih ostvarenja ikad? Nadrealno, izgubljeno i na trenutke beznadno, ova serija je nešto nevjerojatno – Dan Stevens i Aubrey Plaza su odradili vrhunski posao. Svi bi trebali riskirati sa svime.

BoJack Horseman

bojack horseman

Kada smo ovu seriju ugledali prvi put, nismo bili zadovoljni (ponajprije jer nam animacija nije odgovarala), ali onda smo pogledali jednu epizodu. Pa čitavu sezonu u jednom danu.

BoJack nam je sve odjednom. Lijek za dušu, meditacija, rame za plakanje, najbolji prijatelj koji nas nasmijava do suza… U četvrtoj sezoni je BoJack Horseman postao serija o svim likovima, manji je naglasak na BoJacka, ali sada svi ostali sjaje jače. Divno iskustvo s toliko loših punchlineova da su najbolji ikad.

A koju smo izostavili?

Ako želite još lista najboljih stvari koje smo voljeli ove godine – kliknite OVDJE.

TAGOVI2017 best of 2017 Game of Thrones hbo najbolje serije Netflix s serije televizija

Komentiraj