Film i TV

Aside Banners

Najbolji filmovi o automobilima – koji nisu Brzi i žestoki!

Piše , Objavljeno

Priznajte da ste prvo pomislili na sagu ‘Brzi i žestoki’! E pa ovdje je donekle riječ o filmskim automobilskim klasicima. Svi volimo vidjeti fine pile dok gledamo filmove na malim ekranima. Bilo to riječ o tuningu, oldtimerima ili formulama jednostavno film postane mrvicu bolji zbog ovog detalja. Ako već ne vozimo takve strojeve (kruzanje u žutoj Corsi u bez klime…) možemo se bar zamisliti u nekima od njih.

Spojili smo dvije uistinu zanimljive stvari – filmove i aute. Realno, ovaj popis može biti ogroman, a diskusije o automobilskim filmovima mogu prerasti u svađe. Mi smo se odlučili za one nama drage. Znamo da je Fast & Furious pokrenuo revoluciju u preradama auta, no nažalost nije se našao na ovom popisu, barem ne sada.

Rush (2013.)

Za početak donosimo jedan film za sve fanove Formule 1. Ovo je zapravo Hollywoodska verzija poznate borbene utrke Formule 1 iz 1976. godine čiji su glavni akteri u utrci bili čuveni Nikki Lauda i James Hunt. U glavnim ulogama imamo Chris Hamswortha, Daniela Bruhla i Oliviu Wilde. Kreator Rusha je Ron Howard.

Le Mans (1971.)

Steve McQueen u klasiku iz 71. gdje se radnja vrti oko poznate 24-satne utrke ‘Le Mans’. Budući da je riječ o starijem filmu imamo priliku vidjeti neke od najboljih sportskih jurilica koje su ugledale stazu ove brutalne utrke. Iako je riječ o igranom filmu, u nekim dijelovima pomislimo da se radi od dokumentarcu. Osim odlične radnje i auta toplo preporučujemo i soundtrack filma.

Cannonball Run (1981.)

Opaljeni film s fantastičnom glumačkom postavom. Glumci kao što su Burt Reyndols, Roger Moore, Farah Fawcett, Samy Davis Jr., Jackie Chan, Dean Martin itd. No ipak glavna zvijezda filma je crni Lamborghini Countach. Radi se o divljoj i ilegalnoj utrci u kojoj je sve moguće. Brzi i žestoki prije filma ‘Brzi i žestoki’. Ipak je Vin Diesel imao 14 godina dok je ova ekipa ludovala po cesti.

Bullitt (1968.)

Steve McQueen u još jednom od klasika. Svi pravi ljubitelji auta prepoznati će zeleni Ford Mustang Fastback! Toliko popularan da je i Ford u pogon izbacio Mustang Bullitt verziju. Ovaj film nam donosi jednu od najjačih filmskih potjera. Steve McQueen u ulozi policajca u Mustangu pokušava uhvatiti crni Dodge Charger po brdima San Francisca. Naježio sam se pri samoj pomisli na tu scenu!

Two-Lane Blacktop (1971.)

Ovdje je riječ o avanturi gdje dva frenda putuju po Americi u potrazi za utrkama u brutalnom sivom Chevyju iz 55. Drag utrke po Route 66 ne mogu biti loša informacija ako niste već gledali film! Remake filma dolazi nam 2017. godine. Ako bude upola dobar kao ovaj iz 1971. isplatit će se pogledati više puta i sliniti za svim tim pilama.

Grand Prix (1966.)

Glamur i opasnost u zlatnom dobu Formule 1! Jedan od najboljih automobilskih filmova koji donosi napetost do samog kraja. O bolidima da i ne pričamo. Koliko su bili predivni, toliko su bili i opasni. Svaka utrka je bila rizik i gledanje u smrt.

Death Proof (2007.)

Remek djelo Rodrigueza i Tarantina koje nam donosi dobre tete i nabrijane aute. Kurt Russell je zeznuti igrač koji prati grupu cura u svom Chevy Nova autu. No i dame imaju svoju pilu kojom će pokušati zeznuti Russella. Opaljen film s opaljenom radnjom i dozom pretjerivanja tipičnom za ovaj dvojac. Ali Chevy Nova iz 1970., uf…

TAGOVIautomobili film furious vin diesel

Komentiraj