Film i TV

A zlatnu kamp-prikolicu dobiva...

Aside Banners

Pogledajte najbolje filmske najave, dobitnike Zlatnih trailera

Na samom početku ljetne blockbusterske sezone izabrani su najbolji filmski traileri, a glavnu nagradu digao je The Dark Knight Rises.

Piše , Objavljeno

Povratak Viteza tame jedan je od, a možda i najiščekivaniji film godine, a sada imamo još jednu titulu koju možemo prišiti filmu – trailer godine. Ponovo gledajući dvominutnu najavu prolaze nas trnci kao i kada smo ga prvi puta odvrtjeli, no drugo nam ionako ne preostaje u iščekivanju kraja srpnja i konačne premijere.

Ovo je drugi puta da trailer Nolanove adaptacije Batmana dobiva nagradu za najbolji trailer godine – prije četiri godine dobio ga je i prethodni nastavak, The Dark Knight. Lanjski pobjednik bio je The Social Network, film koji je – zahvaljujući Davidu Fincheru i Aaronu SorkinuFacebook uspio učiniti zanimljivim i napetim.


Ovo je 13. po redu godišnja nagrada koja nagrađuje destilirano uzbuđenje i iščekivanje pred izlazak filmova koje nam donose traileri, ignorirajući (ili barem nastojeći ignorirati) same filmove. Osim dvominutnih trailera, nagrađuje trud i rad marketingaša koji su smišljali reklamne kampanje i promotivne postere. Puna lista dobitnika je podugačka, pa izdvajamo nekolicinu glavnih kategorija:

Trailer godine i najbolji ljetni blockbuster – The Dark Knight Rises

Najbolji akcijski – Snow White and the Huntsman

Najbolja komedija – Bridesmaids

Najbolja drama – The Girl With the Dragon Tattoo

Najbolji hororac – The Devil Inside “Who”

Najoriginalniji – Chronicle

Najbolji animirani / obiteljski

Najbolji trailer igre

TAGOVIbatman golden trailer golden trailer awards The Dark Knight Rises trailer zlatni trailer

Komentiraj