Film i TV

Aside Banners

Najdraža klopa i cuga TV likova koje smo voljeli

Piše , Objavljeno

Animirani likovi svoj su omiljeni zalogaj davnih dana te vrlo uspješno brandirali. Djeca su zavoljela špinat zbog Popaja, za lasagne ih nije trebao nagovarati Garfield, a za pizzu kvartet kornjača. Svi se dobro sjećamo Scooby Snacksa i Super Shaggy Sandwicha, kao i činjenice da je Homer Simpson, unatoč tome što je malo što nezdravo odbijao, obožavao donutse. Kod likova iz igranih TV serija gastro preferencije nisu tako izražajno karikirane, ali prisjetimo se što su najviše voljeli prizalogajiti neki od likova koje smo rado gledali.

Agent Cooper (Twin Peaks) – pita

cooper

Cherry pie u dineru malog gradića scena je koju ste često viđali kad je simpatični Cooper u pitanju te ukoliko ste fan ovog TV klasika autora Davida Lyncha i Marka Frosta. U rijetkim trenucima spokojnosti i odmora od slučaja na kojem neumorno radi, specijalni agent Dale Cooper najčešće je posezao upravo za pitom i beskrajnim kavama.

Omar Little (The Wire) – Honey Nut Cheerios

omar

Jedan od najbolje kreiranih TV likova svih vremena, u HBO-ovoj seriji sličnih karakteristika, oko doručka nikad nije imao previše dilema. Poznati brand žitarica s okusima meda i orašastih plodova bio je neophodan, a do svoje rutine držao je i koliko do moralnog kodeksa, praćenja bake u crkvu nedjeljom ili sačmarice ispod balonera. Još jedan od poznatih ljubitelja pahuljica s TV ekrana bio je i Jerry Seinfeld sa svojom pozamašnom kartonskom kolekcijom.

Jesse Pinkman (Breaking Bad) – Funyunsfunyuns

Ovisnici o teškim drogama obično nemaju preveliku potrebu jesti tako da je ovaj čips brand vjerojatno bio i jedino što je Jesse jeo. Pri kulinarskim avanturama s Walterom bilo je nešto fizički napornije pa je tad čak znao pojesti i nešto konkretno. Yeah Funyuns! Yeah science!

Frank Underwood (House of Cards) – rebarca

frank underwood

Zajutrak, doručak, marenda, ručak, užina, večera, late night snack… kod Freddyja u BBQ Jointu sve može, pod prtpostavkom da je vaše ime Frank Underwood. Delicija kuće u miru i tišini Frankov je omiljeni ritual i rijetkih pola sata u danu koje si osoba na ovako visokoj dužnosti može priuštiti da posveti samo senbi. U slast!

Leslie Knope (Parks and Recreation) – vafli

.

Glavna protagonistica NBC-jevog popularnog sitcoma nebrojeno nas je puta podsjetila na važnost vafli u životu jedne osobe. Biti na usluzi građanima, uvijek gledati pozitivno na stvari i nikad ne preskakati doručak njezine su životne odluke, a kad je ova posljednja u pitanju Leslie se najčešće prepušta upravo poznatoj belgijskoj poslastici.

Dwight Schrute (The Office) – cikla

dwight schrute

Jedan od osebujnijih likova u humorističnoj TV seriji koja upravo takvima i obiluje. Osim što je uvjerljiv i poprilično uspješan prodavač papira, Dwight ponosno nosi i legendarnu titulu asistenta regionalnom menadžeru, no kako budućnost Dunder Mifflin kompanije potencijalno nije bajna, farmerska karijera sa strane vrlo mu je važna. Uostalom, cikla koju uzgaja ujedno je i njegova najdraža hrana.

Fox Mulder (The X-Files) – sjemenke suncokreta

mulder

Specijalni FBI agent Mulder pri rješavanju misterioznih slučajeva, nerijetko povezanih s paranormalnim aktivnostima, često u ovoj nekad izrazito popularnoj SF seriji nervozu ili napetost krati upravo grickanjem sjemenki suncokreta. To bi pak značilo da je suncokret vanzemaljcima ono što je češnjak vampirima ili da naš dragi agent zaista samo voli grickati zdravo. Naravno, ovaj slučaj također će zauvijek ostati neriješen.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIhrana klopa TV serije

Komentiraj