Film i TV

Aside Banners

Najgori filmovi o superherojima ikad – ima svega, a ničeg dobrog

Piše , Objavljeno

Publika već desetljećima voli gledati superheroje na velikim ekranima, a popularizirao ih je još Superman iz 1978. kojeg je glumio Christopher Reeve. Superheroji su uvijek davali inspiraciju za pripovijedanje te postali neizostavni dio pop kulture i zlatna filmskim studijima. To najbolje pokazuju i zadnja ostvarenja, Captain Marvel je već zaradio milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta, a Avengers: Endgame je jedan od najiščekivanijih filmova u ovoj godini za koji se karte na E-bayu prodaju i do 10.000 dolara.

Ali daleko od toga da su svi uspješni. Najpoznatija stranica za korisničke recenzije filmova, Rotten Tomatoes, može biti dobar izvor pri donošenju odluke koje filmove pogledati, a koje bolje preskočiti. Ovo je lista 10 najgorih filmova o superherojima, prema korisnicima trulih rajčica.

10. Jonah Hex (2010) – 12%

Screenshot_12

Iznenađujuće je da je Josh Brolin, ključni igrač u dva najcjenjenija superherojska filma (Deadpool 2 i Avengers: Infinity War) vodio ovu adaptaciju klasičnog junaka stripova. Nije iznenađujuće da je bio najbolja stvar u vezi ovog filma, naglašavajući ono što je tek trebalo doći u njegovoj karijeri filmova o superherojima.

S godinama bogate povijesti, Jonah Hex mogao je biti sjajan dodatak velikom ekranu. No, ovaj nadnaravni western žuri kroz razne radnje, pokušavajući previše toga strpati u 81 minutu. Ako ništa, barem je kratak …

9. Superman IV: The Quest for peace (1987) – 12%

.

Originalni Superman može se pohvaliti jednom od najviših ocjena u kategoriji superherojskih filmova, s visokih 94%. Nije tajna da nastavci uglavnom budu lošiji, a loše filmove o Supermanu zacementirao je njegov četvrti nastavak.

Bez obzira što je Christopher Reeve još jednom izvrsno portretirao čovjeka od čelika, filmu u potpunosti nedostaje bilo kakvih zapletačineći njegove napore bezvrijednima. Propavši na kino blagajnama, prošlo je dugih 19 godina prije nego se Superman vratio na ekrane.

8. Steel (1997)- 12%

Screenshot_13

Shaquille O’Neal nije stranac na velikom ekranu, a sa svojom nevjerojatnom visinom, ne čudi da je bio izabran za superheroja. Na njegovu žalost, njegov “prvi put” bio je u ovome filmu koji pomalo koketira s onim “toliko je loše da je zapravo dobro”, ali na kraju vodi ljubav s “ovo je toliko loše da je negledljivo”.

7. Elektra (2005) – 10%

Screenshot_14

Elektra Natchios bila je prva Marvelova junakinja koja je dobila svoju solo avanturu na velikom platnu nakon relativnog uspjeha Daredevila 2003. godine.
Smrtonosna ubojica Franka Millera ima ogroman broj uzbudljivih priča iz stripova koje su mogle pružiti inspiraciju za dobar film, ali Elektra se pokazala kao loš pokušaj baziran na još gore osmišljenom scenariju.

U stvari, tvrdilo se da je film uništio tada rastuću karijeru Jennifer Garner, i da je upravo ovaj film razlog zašto se filmski studiji sljedećih 10 godina nisu usuđivali stvarati superherojske filmove sa ženom u glavnoj ulozi. Auch.

6. Batman & Robin (1997) – 10%

Screenshot_15

Bat kreditne kartice, Poison Ivy u odjelu gorile radi striptiz, i puno previše Batmanovih bradavica. Batman & Robin Joela Schumachera uveo je mnogo stvari koje nismo očekivali, ili nismo nužno trebali.

Između neonskih boja i awkward fraza koje su Batman i Robin konstantno izvikivali jedan drugome, film je prepun scena koje izazivaju potpuno susramlje. Nije čudo da je Christopher Nolan morao zaroniti u najtamniju stranu Gothama kako bi vratio Batmana na velike ekrane.

5. Supergirl (1984)- 10%

Screenshot_16

Nakon Christopher Reev-ovog uspješnog debija u Supermanu, njegova mlađa sestrična dobila je svoj visokobudžetni spin-off. Kara Zor-El našla se na Zemlji s ciljem pronalaska nestali kriptonski izvor energije što dovodi do toga da se upisuje u srednju školu kao Linda Lee, što naposlijetku kulminira bitkom protiv zle vještice.

Iako je Supergirl jednako jaka kao i njen super-rođak, njezine moći uludo su potrošene u ovom uratku punom neuspješnim pokušajima humora. Ako ništa, čini se da se glumci makar zabavljaju s premisom, ali Supergirl i njezine sposobnosti daleko su bolje predstavljene u novijoj adaptaciji.

4. Fantastic four (2015) – 9%

fantastic four

Marvelova originalna super četvorka nije dobro prošla. I fantastična četvorka iz 2005. godine i nastavak iz 2007. godine, Rise of the Silver Surfer, ostvarili su komercijalni uspjeh, ali podbacili kod kritike. Prošlo je deset godina prije nego što se netko ponovno pokušao pozabaviti njihovom pričom, a izdanje iz 2015. samo je potvrdilo da nitko nije ni trebao.

3. Catwoman (2004) – 9%

93548-catwoman

Žena mačka iz 2004. u izvedbi Halle Berry jedna je od najgorih DC-jevih antiheroja. Za to nikako nije kriva Halle koja je uložila sve svoje napore u igranje Patience Phillips- koja na žalost osim svog seksipila nije imala puno za ponuditi. Oskarovka iz 2001. godine je makar priznala da je film mogao biti bolji pojavljujući se na dodjeli Zlatne maline.

2. Captain America (1990) – 7%

Screenshot_17

Oprošteno vam je ako ste zaboravili da je ova niskobudžetna adaptacija Kapetana Amerike uopće postojala ili da ste je namjerno izbrisali iz sjećanja. Ovo Paramountovo izdanje nije čak stiglo ni do kino ekrana, već je ravno išlo na kazete što govori dovoljno o njegovoj kvaliteti.

Film puca po šavovima od količine glupog dijaloga, ukočene glume i besmislenih akcijskih scena radi čega je ovaj uradak najpametnije i ostaviti među bačenim kazetama.

1. Zoom (2006) – 3%

Screenshot_18

Grupa djece koja trenira da postane superherojski tim na privatnoj akademiji. Premisa je poznata, ali ova teen eskapada predvođena Tim Allenom naveliko je fejlala pokušavajući film o neprilagođenim superjunacima učiniti obiteljskim filmom.

Komedija koja u vrlo rijetkim navratima izaziva slabašan smijeh, zbrkana radnja i jeftina produkcija razlozi su zašto je ovaj film najlošije rangiran film o superjunacima.

Slažete li se s ocjenama?

TAGOVIevergreen najgori filmovi rotten tomatoes superheroji

Komentiraj