Film i TV

da nam je paralelni svemir

Aside Banners

Najluđe uloge koje su se umalo dogodile – Nic Cage kao Superman, Jack Black kao Green Lantern, a ima toga još

Piše , Objavljeno

Hollywood ponekad zbilja iznenadi, a za veliki broj potencijalnih odabira glumačkih lica nikada ni ne saznamo. Kako izgleda taj pozadinski proces u industriji prisjetit će se svi oni koji su svojevremeno pratili avanture Arija Golda i njegovih showbiz klijenata. Ipak, neke od tih (srećom) nerealiziranih kombinacija izašle su tokom godina u javnost i znamo za njih.

Nicolas Cage kao Superman

Cage u Superman odijelu, a nije fašnik

Cage u Superman odijelu, a nije fašnik

Ovog se većina vas vjerojatno sjeća, a kako i ne bi. U viziji Tima Burtona za nikad realizirani Superman Lives krajem 90-ih, upravo Cage je trebao utjeloviti Čovjeka od čelika i to s ovom frizurom. Iako iz te ere nema snimljenog materijala, odrađeno je nekoliko photo shootinga u kostimu, koji odaju dojam da smo možda prepustili nešto zaista zabavno. Zanimljivo, Nicolasu se ispunila davna želja te je u ovogodišnjem Teen Titans Go! To the Movies zaista Superman, međutim radi se o animiranom filmu i ipak samo posuđivanju glasa.

Ashton Kutcher kao Batman

Čuvar Gothama često je bio povezivan s glumačkim facama koje i nije bilo baš najlakše zamisliti u crnom kostimu, no nerijetko se ipak radilo o elitnim glumcima. To definitivno nije bio slučaj kada je za ulogu navodno ozbiljno i to u nekoliko navrata (Batman Begins, Batman v Superman: Dawn of Justice) razmatran Ashton Kutcher. Daleko od toga da izbor Bena Afflecka nije uznemirio mnoge fanove, ali Kutcher bi prošao i puno gore.

Vince Vaughn kao Donnie Darko

kino studeni

U filmskom klasiku Richarda Kellyja s početka stoljeća, prvi izbor za glavnu rolu bio je Jason Schwartzman kojeg ustvari totalno možemo zamisliti, no to se izjalovilo, ali puno bizarnija čini nam se verzija s Vinceom Vaughnom, koji ju je odbio jer nije želio glumiti teenagera. S obzirom da je u to vrijeme imao punih 30, vjerojatno je spasio i sebe i nas.

Bill Murray kao Forrest Gump

bill murray 1

U kultnom Zemeckisovom filmu snimljenom po istoimenom satiričnom romanu umalo se umjesto Oskarom nagrađenog Toma Hanksa pojavio Bill Murray. Daleko od toga da glumačke vještine ponajdražeg cinika ne bi mogle izgurati ovakvu ulogu, ali nekako ne djeluje kao dobar fit. Chevy Chase koji se također spominjao kao alternativa vjerojatno još i manje.

O.J. Simpson kao Terminator

OJ-Simpson

Iz kategorije vjerovali ili ne, ali jedno je posve jasno – James Cameron nije krenuo u realizaciju Terminatora imajući na umu baš Arnolda Schwarzeneggera. Prije nego se čitava stvar iskristalizirala i dobri, stari Arnie je osvojio ulogu i odigrao ju tako da je postalo praktički nemoguće zamisliti bilo koga drugoga u njoj, Cameron je razmišljao o tada još nevinoj sportskoj zvijezdi O.J. Simpsonu, koji se u prvim godinama mirovine okrenuo showbiz svijetu. Ironično, Simpsona je angažmana koštao imidž good guya kojeg je u to vrijeme imao u javnosti. Čujemo se 10 godina poslije, James!

Bradley Cooper i Jack Black kao Green Lantern

Aloha - čak niti Bradley Cooper nije uspio spasiti ovaj film

Teško je reći koji od ove dvojice zvuči kao luđi pick. Iako je Black navodno bio izuzetno zagrijan, na kraju se ispostavilo da studio ipak nije želio previše riskirati te je uloga uletila kudikamo logičnijem izboru, Ryanu Reynoldsu. S obzirom na završnu kvalitetu filma mogli su slobodno probati i s Bradleyjem.

John Krasinski kao Captain America

john krasinski office

Još jedan glumac koji je superhero ulogu izgubio ne odajući dovoljno macho dojam je i John Krasinski. Navodno je oduševio producente na testiranju i slovio kao vrlo izvjestan izbor, no Internet je poludio na samu ideju, vjerojatno pritom vizualizirajući tipa koji prodaje papir, vozi rabljenu Toyotu Prius i voli suprugu.

Tom Selleck kao Indiana Jones

0

S druge strane, Tom Selleck 80-ih je figurirao kao drugo ime za mačizam. Maljava prsa u raskopčanoj havajskoj košulji, super kratke hlačice i trademark brkovi obarali su s nogu gospođe diljem planete dok je glumio privatnog detektiva Thomasa Magnuma. Upravo zbog obaveza u popularnom serijalu morao je i odbiti ulogu Indiane Jonesa, iako su ga Spielberg i Lucas željeli.

TAGOVIfilm fun facts glumci hollywood trivia zanimljivosti

Komentiraj