Film i TV

mmm sharon!

Aside Banners

Najpauziranije filmske scene u povijesti filma – i Sharon Stone je tu

Piše , Objavljeno

Oduvijek smo veliki fanovi zbivanja na platnu, od sladunjavih komedija, akcijskih junačina, preko jezivih hororčina, sivih drama, nepoznatih kvalitetnih filmova, fantastičnih superheroja i naravno blockbustera općenito. Nema toga što ne volimo. Ima filmova koje smo pogledali desetke puta, ili čak stotine puta kao npr. Titanic koji imamo prilike gledati barem 3 puta mjesečno, na nekoliko programa, zadnjih 15 godina. Učestaliji film od repriza K.T. 2 serijala. Ali koliko ste puta u tišini svog doma gledali Titanic i pauzirali golišavu Kate Winslet koja pozira mlađahnom umjetniku DiCapriju? Odgovor je dosta puta (nikad nije previše). E pa mi smo se potrudili naći još pauziranije filmske scene. Neke su scene pauzirane zbog, nazovimo to tako, zgodnih fizičkih osobina određene osobe, neki zbog skrivenih tragova u filmovima, a neke jer se u filmovima pojavljuju poznate osobe, a da toga niste bili ni svjesni. No ruku na srce, većinom se pauzira golotinja. Pa krenimo!

Iron Man, 2008.

U prvom Iron Man filmu najviše se ekipe zaustavilo na sceni gdje Pepper ulazi u Starkovu radionicu dok on pokušava obuzdati Iron Man odijelo. U pozadini na stolu se nadzire prototip štita Kapetana Amerike. Bilo je to 3 godine prije izlaska prvog filma Captain America. Ako ste to fulali onda niste pravi Marvel / Iron Man ljubitelji. Niti ljubitelji općenito.

The Wolf of Wall Street, 2013.

Puno prije nego je postala Harley Quinn, Margot Robbie bila je poznata po ulozi u filmu The Wolf of Wall Street, tko je gledao vjerojatno je i pauzirao scenu gdje pohlepni Leo želi malo šećera. No gospođica Robbie ga odbije uz širenje i brzo skupljanje batkova. Ne možeš ti tako brzo skupiti noge koliko brzo mi možemo stisnuti tipku pause!

Fast times at Ridgemont High, 1982.

Ova scena je jedna od favorita. Fantazije u kojima Phoebe Cates nakon izlaska iz bazena otkopčava crveni bikini i pokazuje boobies je najpauziranija scena u redakciji portala Idesh! Nećemo vam govoriti na koju sekundu da kliknete, potrudite se malo. Čak smo i videe našli za vas da se ne mučite pregledavajući sve ove filmove. Ovaj pogotovo.

Man of Steel, 2013.

Scena gdje se Superman i Zod prebijaju po svemiru postane na sekundu još zanimljivija kada udare od jedan od satelita. Ništa spektakularno, no ako pauzirate na sekundu vidjet ćete da upravo na tom satelitu stoji natpis ‘Wayne Enterprises’! Tako je, tučnjavu su iz birtije preselili u svemir i onda još Batmanu polupaju satelit. E to je pravi izlazak.

Star Wars: Episode IV – A New Hope, 1977.

Stormtrooperi su najnespretniji kada moraju nekoga upucati. Kao da namjerno fulaju sve glavne heroje u filmu kako bi im spasili život i pomogli im da se riješe Darth Vadera koji ih očito zlostavlja. Jedna scena je posebno nespretna. U trenutku kada Trooperi prolaze kroz hodnik jedan od njih udari glavom od donji rub podignutih vrata.

Signs, 2002.

Film ‘Znakovi’ su početak kraja Mel Gibsona, ali isto tako film s jednom itekako pauziranom scenom. Upravo onom gdje iskoči zli vansvemirac (nije greška, ozbiljno stojimo iza te riječi) i pokvari rođendanski tulum malog Juana. Sve najbolje mali, ali ova banda preuzima planet Zemlju, posebice Ameriku kao što to inače biva. Više sreće na idućem rođendanu.

Wild Things, 1998.

Uzmite scenu s Phoebe Cates koju smo već naveli i pomnožite s 2. Upravo tada dobijete ovu također savršenu scenu koju ćete pauzirati dok vam se tipka ne izliže. Dugi nježni poljubac u bazenu gdje su glavne zvijezde Neve Campbell i Denise Richards je zapravo scena koja se ne pauzira, ali vrijedi staviti na popis. Bonus je zbunjeni stalker Kevin Bacon.

Burn After Reading, 2008.

Odličan i smiješan film ima jednu teško uhvatljivu scenu. Možda čak i najkomičnija uloga Brad Pitta je završila jako tragično. Cijeli video je napet, smiješan i šokantan. Tko uhvati screen shot i objavi u komentare zaslužuje sve hvale. Zaustaviti točno kada Brad Pitt dobije metak u čelo je najteža misija na popisu. Bez slow motion tehnika, samo klik!

Total Recall, 1990.

Arnie je zbrisao u budućnost i naišao na djevojku koja mu je podarila tu mogućnost da škicne u njen dupli dekolte. Naime 3 sise su ga ubole u oči, nas također. Arnie je to džentlmenski odbio, a mi i dalje ostavi na jednoj od dužih pauza. Nije da imamo prilike često vidjeti tako nešto, pa iako i umjetno.

Fight Club, 1998.

Jedan na najboljih filmova ikada napravljenih ima niz kadrova po manje od sekunde gdje se za vrijeme halucinacija Edward Nortonu pojavljuje Brad Pitt. Fascinantno je da sam gledao film više puta i nikad doživljavao takve stvari, vidio jesam te kadrove, ali nisu mi previše značili sve dok nisam počeo pisati ovaj članak.

Basic Instinct, 1992.

Znate da ovo čuvamo za kraj. Šećer na kraju. A što drugo neko kultna scena gdje Sharon Stone baci u trans sve koji je ispituju, ekipu koja je sve snimala, nas koji sve to gledamo. Ah! Mislim da ne trebamo previše opisivati što se ovdje sve dogodilo. Ako se slučajno nađe osoba koja ne zna o čemu pričamo, slobodno ugasi kompjuter, ugasi internet, prereži žice, ne zaslužuješ ovo sve!

I kao bonus za kraj moramo spomenuti još par filmova i scena poput She’s the Man gdje Amanda Bynes pokazuje boobies, Psycho iz 60-ih u sceni gdje Norman Bates na sekundu pogleda u kameru i dobijemo pola sekunde lubanje preko njegovog lica. Lion King gdje u jednoj sceni piše SEX na nebu. Ekipa se vadila da piše SFX, ai znamo svi da to nije istina. Jurassic World gdje pjevač Jimmy Buffett bježi s dvije čaše Margarite.

Koja je vama omiljena pauza?

TAGOVIfilm hitovi naj top lista

Komentiraj