Film i TV

marty zna

Aside Banners

Najveći potez Netflixa dosad – otkupili novi film Martina Scorsesea!

Piše , Objavljeno

Obožavamo Netflixove serije, izbacuju novi sadržaj redovito, ne stignemo ni sve pogledati, a nerijetko se iznenadimo i njihovom filmskom ponudom. E pa najnovija Netlixova akvizicija je najnoviji film Martina Scorseseja The Irishman – s Robertom De Nirom u glavnoj ulozi.

Kratko smo OVDJE već spomenuli film koji je postao najambiciozniji Netflixov filmski projekt, već devetu suradnju jednog od najvećih glumaca i jednog od najvećih filmskih redatelja i, lako moguće, njihov posljednji zajednički film. Scorsese se napokon vraća gangsterskim filmovima. Može!

Film će prikazati život Franka “The Irishmana” Sheerana, plaćenog ubojice koji je radio za mafiju i koji je ubio više od 25 ljudi, a vjeruje se da je ubio i Jimmy Hoffu – a to ubojstvo je jedno od najmisterioznijih u američkoj novijoj povijesti.

Hoffa je nestao 1975. godine, a Sheerana će prikazati kroz brojna desetljeća. Svima nam je jasno da De Niro nije više u cvijetu mladosti, a radnja filma će se odvijati kroz jako dugačak period. Za razliku od dosadašnjih ustaljenih metoda pomlađivanja uz pomoć make-upa, proteza ili upotrebe drugog glumca (sjetite se Loopera) – Scorsese navodno planira digitalno pomladiti De Nira.

deniro

Potez s Netflix distribucijom je malo zbunjujuć za Scorseseja koji desetljećima tupi o tome kako se filmovi trebaju gledati u najboljim mogućim uvjetima – znači u kino dvorani. Sigurni smo da će The Irishman biti i u kinima kako bi ispunjavao uvjete za kandidaturu za većinu filmskih nagrada (Oscara primarno) – ali su veće šanse da će rulja pogledati film na TV-u ili još gore – laptopu!

Tko zna, možda je i stari Marty shvatio kako ni kino-dvorane nisu kao što su nekoć bile, multipleksi su pretrpani, a ekipa na ozbiljne filmove dovodi djecu koji ti šutaju sjedalo čitavo vrijeme.

Posljednji Scorsesejev film Silence je neslavno propao. Premijerno je prikazan 20. siječnja, povijesna je drama o redovnicima u Japanu, a uprihodio je na domaćem tržištu samo 7 milijuna dolara – na uloženih 46 milijuna dolara. Film kao medij može ispričati savršenu priču, biti prekrasno snimljen i montiran, ali ako ga nitko ne vidi – čemu sve? Na Netflixu će ga ljudi sigurno gledati. Baš kao i zadnjih nekoliko Sandlerovih preloših filmova koji su izašli ekskluzivno na Netflixu, a na kinoblagajnama bi realno propali. Nove stvari dolaze.

Kakogod bilo – čekamo The Irishmana da proslavimo filmsko partnerstvo Scorseseja i De Nira posljednji put.

TAGOVIMartin Scorsese Netflix robert de niro the irishman

Komentiraj