Film i TV

što misliti?

Aside Banners

Nakon premijere, ovo su reakcije na tehnologiju koja je pomladila De Nira za novi Scorsesejev mafijaški ep

Piše , Objavljeno

The Irishman je film prikazan na New York Film Festivalu prije nekoliko dana, kritičari već osiguravaju svoje plaće i šalju recenzije svijetom. Što kritika kaže, možete pročitati ovdje.

Ali posebnu pažnju je dobila tehnologija pomlađivanja glavnih glumaca. Ostaje pitanje kao i prilikom Brzih i žestokih nakon Paul Walkerove smrti i digitalnog finiša njegove uloge: da ne znamo da je korištena tehnologija, bismo li uopće toliko pozorno gledali?

Snimka zaslona (94)

Pomlađeni Robert De Niro, fotografija: Netflix.

27-the-irishman-2.w700.h467

Pomlađeni Al Pacino, fotografija: Netflix.

Iznimno skupa tehnologija koju je razvila tvrtka Georgea Lucasa, korištena je u filmu kako bi se glumci “pomladili” što je očito puno zahtjevniji zadatak nego postarati osobu što se može postići vrlo jednostavno i vrlo jeftino uz dobrog šminkera.

S druge strane, napraviti od 76-godišnjeg Robert De Nira 34-godišnjaka nešto je zahtjevniji i daleko skuplji postupak radi čega je filmski studio Paramount, koji je prvi prihvatio film, odustao od njegovog snimanja.

Reakcije na mladog De Nira i Pacina su podijeljene. Dok neki s oduševljenjem komentiraju rezultate, drugi tvrde da se ne može ne primjetiti neobično zaglađena lica koja izgledaju neprirodno, pogotovo na De Niru. Problem nisu predstavljala samo lica već i pokreti glumaca u poodmakloj dobi koji se jednostavno više ne kreću kao 30-godišnjaci. Možeš učiniti sedamdeset i nešto godina starog De Nira da izgleda mladoliko (ili barem približite tome), ali malo je teže učiniti da glumi mladića. Posebno za publiku koja pamti kako je mladi Robert De Niro izgledao, zvučao i kretao se u primjerice Taxi Driveru, Raging Bullu i brojnim drugim filmovima.

Kako god bilo, s nestrpljenjem čekamo 1. studeni. Hvala Netflixu što ga uopće imamo prilike gledati, ali ipak ćemo to učiniti u kinu ako distributeri odrade svoj posao.

TAGOVIgangsterski filmovi irishman mafijaški filmovi Martin Scorsese robert de niro