Film i TV

kolege

Aside Banners

Nakon samo dvije epizode, Falcon and the Winter Soldier je najpopularnija serija na svijetu

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Danas je teško vjerovati brojkama koje dobivamo od streaming servisa. Netflixove brojke izlaze van samo kada im to odgovara, a nema šanse da ćeš ih negdje provjeriti. Čak ni onaj “top 10” u tvojoj zemlji ne znači puno jer je otvoren manipulaciji. Nije samo Netflix ovakav, svi streaming servisi njeguju ovaj pristup. Disney je nakon premijere The Falcon and the Winter Soldier (dalje u tekstu F&WS) izjavio kako je serija imala najpopularniju premijeru na Disney Plusu svih vremena.

Ne znamo što to znači. Postoje ljudi koji znaju.

Parrot Analytics je kompanija koja analizira potražnju sadržaja prema brojnim eksternim faktorima te sami smišljaju metrike za usporedbu. Prate društvene mreže, streaming, kritičare, blogere, wikije, sve što mogu da dobiju bigger picture. Koji studijima puno znači.

Ovog tjedna su Sokol i Zimski skinuli anime naslov Attack on Titan s vrha ljestvice najpopularnijih serija na svijetu. I ne, ako ti ne gledaš Attack on Titan, to ne znači da nije popularno.

Parrot Analytics je usporedio F&WS s prosječnom potražnjom za serijama u svijetu te su izračunali kako je 27. ožujka, samo dan nakon izbacivanja druge epizode F&WS bio traženiji 92.6 puta više od prosječnih serija.

Također – u prvom tjednu prikazivanja je nadmašio i interes za drugom Disney/Marvel serijom WandaVision. 90.1 puta više potražnje u usporedbi s potražnjom od 67.6 puta za WandaVision. Iako, volimo nagađati pa ćemo reći kako interes za F&WS ne bi bio ovoliki da WandaVision nije zagrijao publiku i pripremio teren.

Disney možda nema masu hitova kao ostala streaming konkurencija, ali bocnu tamo gdje treba – a to su serije iz Marvel i Star Wars svemira. To im je pomoglo skupiti preko 100 milijuna pretplatnika u kratkom vremenu.

Streaming ratovi se nastavljaju, a nas ne zanima tko će pobijediti – sve dok sa svih strana dobivamo dobar sadržaj, a F&WS je upravo to.

Gle, morat će pasti recenzija, a pretvorit ćemo se očito u “onaj portal koji stalno piše o Marvelovoj seriji du jour”.

TAGOVImarvel serije streaming ratovi superjunaci the falcon and the winter soldier