Film i TV

međuzemlje

Aside Banners

Napokon biografski film o tvorcu Gospodara Prstenova – “Tolkien” trailer

Piše , Objavljeno

J.R.R. Tolkien je jedan od najutjecajnijih autora 20. stoljeća, najpoznatiji po fantastičnim djelima o pustolovinama hobita, vilenjaka, patuljaka i čarobnjaka. Možda ste čuli za njegova djela. Gospodar Prstenova i Hobit?

Fox Searchlight je odlučio uprizoriti njegov život, a glavnu ulogu je dobio Nicholas Hoult. Ovo bi mogla biti prilika života za mladića, nakon uloga u Skinsima, Mad Maxu i X-Menima, ulaznica u ring s Hollywoodskim teškašima.

“Tolkien” će pratiti legendarnog pisca kroz njegove formativne godine, u školi gdje pronalazi prijateljstvo, ljubav i inspiraciju. U to doba prijeti Prvi svjetski rat, a Tolkienova družina bi se pod tim teretom mogla raspasti. Kažu da su ta iskustva inspirirala Tolkiena da napiše pustolovine prstenove družine u Međuzemlju.

Pogledajte trailer.

.

Redateljskog čarobnog štapića se dohvatio finski redatelj Dome Karukoski, jedan od uspješnijih finskih redatelja današnjice, a skandinavski senzibiliteti bi ga mogli uputiti u pravom smjeru vezanom za biografiju legendarnog stvaratelja fantasy svjetova.

TAGOVIHobbit LOTR tolkien

Komentiraj