Film i TV

Ubojito dobro

Aside Banners

Napokon ćemo vidjeti ekranizaciju najbolje Batman priče svih vremena

Piše , Objavljeno

Tko se ne slaže s nama, složit će se kad vidi ekranizaciju.

Postoji nekoliko klasičnih Batman stripovskih priča koje svaki obožavatelj Viteza tame mora i treba poznavati.

Među tim pričama se ističu dvije. Prva je svakako Frank Millerova vizija ostarjelog Brucea Waynea u The Dark Knight Returns iz 1986. godine. Miller je mračnom i pomahnitalom verzijom Batmana donio slojevitost u DC-ev svemir kakva mu je opako nedostajala i zahvaljujući njemu znamo Batmana kao izmučenog superjunaka.

Imali smo priliku gledati ekranizaciju Millerovog stripa (i to u dva nastavka), a sad je došao red na drugu najvažniju Batman priču.

Screenshot_13

Druga najvažnija Batmanova priča u čitavom DC-evom svemiru je svakako The Killing Joke Alana Moorea u kojem Joker otme inspektora Jima Gordona kako bi naudio Batmanu. Sada će The Killing Joke dobiti animiranu ekranizaciju, a ono što nas najviše veseli je ekipa iz animirane serije Batman iz devedesetih: pojavljivanje glasnica Marka Hamilla (Luke Skywalker eeej) u Jokerovim ustima te ponovni šišmiševski angažman za vječnog Kevina Conroya.

Izašao je službeni teaser i nismo mogli biti sretniji.

A nakon toga je iscurila i desetominutna verzija u kojoj ekipa iza ekranizacije objašnjava nasljeđe izvora te Džokerovu ludost kakvu znamo i danas. Nakon The Killing Jokea, Joker je prestao biti luda, a postao je krvavi stroj za ubijanje.

“Ako ljudi žele vidjeti groznog i okrutnog Jokera, ovo je ta priča.” – Mark Hamill

Nismo fanovi nove Batman animacije koja nas jako podsjeća na anime (poglavito zbog predivnog i realističnog crteža Briana Bollanda u originalu), ali zbog priče ćemo sve prežvakati. A ovo nam je stvarno najdraža Batman priča. Kad se jednom pojavi u cijelosti – vidjet ćete i zašto.

Film će izaći ovoga ljeta, direktno na DVD i internete, kao većina animiranih DC ekranizacija, a zbog količine nasilja vjerojatno neće biti preporučeno filmsko štivo za najmanje.

TAGOVIalan moore batman DC joker killing joke strip superjunaci

Komentiraj