Film i TV

the boys will be the boys

Aside Banners

Napokon smo pogledali drugu sezonu superjunačke serije The Boys. Vrijeme je da i ti prestaneš odgađati

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Odmah na početku da riješimo najvažnije – nećemo spojlati drugu sezonu, ali ne možemo to obećati i za prvu. Budi odgovoran!

Dakle, kao što naslov kaže, napokon smo pogledali drugu sezonu The Boysa. Vjerujemo da se većina pita: “Zašto pišu sada o ovome? Zar to nije lanjski snijeg?”

Za tu većinu vjerojatno nemamo dovoljno dobro argumentiran razlog zašto drugu sezonu ovog hita nismo ranije riješili.

Za drugi dio populacije koja bi se to mogla pitati, ali nas neće pri tome ishejtati masno, dodat ćemo: Trajao je život bez lockdowna, vratili su se svi s godišnjih odmora, počeli smo se normalno družiti i nismo osjećali velike anksioznosti u većoj grupi ljudi. Također, vikende smo provodili što smo više mogli vani, a što manje za ekranima. Nakon toga je krenuo novi lockdown, onda su uletjeli blagdani pa je potres odlučio opet ući u naše živote – od svega toga smo se morali oporaviti.

Uz sve to smo odlučili ne piratizirati The Boys, nego se pretplatiti na Amazon prime jer smo htjeli pogledati i Borata u miru s obitelji, a kada si nabavite novi streaming servis i volite sport – nećete baš nahrliti na The Boyse kad imate All or nothing s Mourinhom.

Život je užasno kompleksan te pitanja poput: “Zašto ih nismo gledali ranije?” nemaju najjasniji odgovor.

Što mi kažemo na čitavu sezonu?

Prva sezona je postavila ljestvicu vrlo visoko. Pružena nam je serija u kojoj se “pozitivci” ne razlikuju previše od “negativaca”. Polazna motivacija i konačni cilj su definitivno drugačiji, ali put ka ostvarivanju svega toga je isti. Jako puno krvi, smrti i vrlo često apsurdni načini umiranja.

.

Druga sezona je nastavila u tom tonu – tu nas nisu razočarali. Drago nam je vidjeti kako su likovi dobili nesmarajući karakterni razvoj jer nitko ne želi biti Bella iz Sumraka – “puno emocija” i jedan “povratit ću” izraz lica kao odgovor na sve. Pri tome prvenstveno mislimo na Hughieja i Butchera, Frenchie i MM su tu malo zapostavljeni, ali ne možemo dobiti sve.

Načini umiranja i ubijanja likova postaju još apsurdniji, ali taj crni humor jest jedna od glavnih prodajnih točaka serije. Kada smo već kod prodajnih točaka, mislimo da će nakon ove serije PR-ovske agencije imati puno manje zainteresiranih u određenoj demografskoj slici jer su oni zapravo negativci ove serije.

.

Najzanimljiviji utjecaj serije na nas je ta lagana zbunjenost iz perspektive “na čijoj strani bismo trebali biti”. Zatekli smo se kako navijamo za likove koji su kao “negativci” odnosno protivnici, ali bilo je i trenutaka kada smo protiv good guysa.

Serija jako dobro barata tom sivom zonom gdje i najviše “moralno crno-bijeli” lik (Hughie) zapravo zna djelovati potpuno iracionalno i napraviti veliko s*anje…

Drugim riječima, ne znamo možemo li pričati o dobrim ili lošim stranama jer su svi oboje. I protagonisti i antagonisti su samo jako s*ebane ličnosti kojima treba ljubavi i pomoći, ali se puno prije poseže za odrubljivanjem glave nego za cvijećem.

Uz sve to ova serija ima jako specifičan humor koji je odvela na malo višu razinu. To pozdravljamo. Bok bok.

“It’s fuckin’ diabolical”

Hoće li biti treće sezone? Izvori govore da hoće. Znamo li što će se dogoditi? Pa i ne baš, nismo čitali stripove, ali ćemo gledati seriju. Možda ne čim izađe, ali ćemo gledati.

E, i da, jedno vrlo poznato lice je u seriji. Svi domoljubi će biti oduševljeni! I ne, nije onaj lik koji je glumio Generala.

Ako nisi, gledaj sada. Bar se sad ne moraš patiti svaki tjedan i čekati novu epizodu, možeš sve u komadu.

TAGOVIamazon prime serije superjunaci the boys