Film i TV

tumb ili tomb?

Aside Banners

Napokon trailer za Tomb Raider, Alicia Vikander je nova Lara Croft

Piše , Objavljeno

Alicia Vikander je nova Lara Croft, to znamo već neko vrijeme, nismo uopće znali što očekivati, a onda smo vidjeli fotke sa snimanja. Navikli smo na Laru Croft u uskim topovima koji otkrivaju sve njezine atribute, Lara Croft je bila jedna od najdražih cosplay motiva u prošlom desetljeću, ali ovo je potpuno nova heroina bazirana na rebootu Tomb Raidera iz 2013. godine gdje su se prestale isticati njene fizičke “anomalije” i počelo se govoriti o njezinim počecima. 28-godišnja Alicia bi nas mogla iznenaditi, baš kao i novi Tomb Raider film – jer ona ipak ima Oscara pod rukom.

Pogledajte trailer:

Bilo je za očekivati da će Vikanderova preći sa snimanja manjih, ali kritički priznatih, filmova kao Danish Girl i Ex Machina na puno veće filmove, ali nismo očekivali da će na svoja pleća preuzeti ulogu Lare Croft, najkul arheologinje svih vremena (oprosti Indiana Džonše i onaj lik što glumi Nic Cage u National Treasure).

Ekipa iza filma je obavila fantastičan posao, iz trailera je vidljivo da je film uspio prikazati duh igre, reboota iz 2013. godine, ali se pomalo bojimo da će ovaj film doživjeti sudbinu većine hollywoodskih adaptacija video igara. Redatelj nije baš pretjerano iskusan, Roar Uthaug je dosad režirao norveški film katastrofe The Wave koji je kritika uglavnom prihvatila, ali uzimamo u obzir da nikad nije radio na velikoj američkoj produkciji zajedno s glumačkim imenima kao što su Vikander, Dominic West, Daniel Wu i Kristin Scott Thomas.

Držimo palčeve, navijamo da ispadne dobro. I da se Vikander ne uda za Brad Pitta i počne režirati potresne filmove koji prezentiraju važne priče, ali na dosadan način. Khm.

TAGOVIalicia vikander angelina jolie film lara croft tomb raider

Komentiraj