Film i TV

Aside Banners

Napokon znamo zašto Jackie Chan više ne izbacuje američke filmove, ali ovo što sprema je nabrijano!

Piše , Objavljeno

Ah ta vremena kada smo svake godine dobili jedan novi film Jackie Chana. Doduše, bili smo mlađi, niži i manje zahtjevni, ali nam je Jackie bio najveća faca. U osamdesetima ga je svijet upoznao, ali jednom kada se okrenuo Hollywoodu postao je globalna zvijezda koju su voljeli i klinci i mame i tate. Akcijski slapstick, tako zovemo njegov žanr od milja, Jackie je možda i najveći “tjelesni komičar” još od Charlieja Chaplina, a svatko tko to ne vidi treba na provjeru vida i ukusa. Kao naše djevojke. Da, imamo djevojke. Koje ne razumiju genijalnost Jackieja Chana.

Od Rush Houra s Chrisom Tuckerom do Shanghai ____ (umetni dio dana) s Owenom Wilsonom, Karate Kida, bizarnog Tuxedoa… Sve su to filmovi zbog kojih smo izlizali video kazete na kojima dolaze. Okej, Karate Kid je došao kasnije, tad se peglao “diviks”. Nakon Karate Kida je Jackieju trebalo punih sedam godina da se pojavi u američkom filmu – The Foreigneru s Pierceom Brosnanom.

Jackie sad ima 66 godina na leđima i nećete ga vidjeti u Hollywoodu, prestao je lepršati između kineske i američke filmske industrije.

Jackieju je dosadilo biti uvijek isti lik u holivudskim akcijskim filmovima.

“Želio sam se pobrinuti da svake godine publika može vidjeti različite strane Jackieja Chana. Želim da me publika promatra kao glumca koji se može baviti i akcijom, a ne samo kao akcijsku zvijezdu. Ne volim se ponavljati.”

Rekao je kako je kroz godine dobio puno scenarija, ali su uloge uglavnom one hongkonškog policajca.

Sasvim okej razmišljanje i potpuno ga razumijemo, samo nam nedostaje holivudske ispeglanosti i Jackiejeve šašavosti u tim okvirima.

Rush Hour 4 bi trebao stići i Shanghai Dawn isto, ali ćemo to još morati sačekati. Kako se nama čini, proći će još koja godina prije nego dobijemo Jackieja u američkom filmu.

A opet – dolazi i Vanguard, film toliko napucan akcijom da nas ne zanima čiji je, važno da imamo Jackieja unutra.

Ne možemo baš reći da nam film izgleda kao teška emotivna drama, ali nas nije ni briga.

TAGOVIborilačke vještine film gas do daske jackie chan rush hour