Film i TV

Živi mrtvaci

Aside Banners

Vraćaju se zombiji: The Walking Dead nastavlja drugu sezonu

The Walking Dead vraća se ove nedjelje, nastavkom druge sezone u kojoj je preostalo još šest epizoda. Kod nas će se moći gledati dan nakon američke premijere, na Fox Crime kanalu.

Piše , Objavljeno

The Walking Dead, druga sezona

The Walking Dead, druga sezona


Kada se ove nedjelje, odnosno ponedjeljka, The Walking Dead vrati, bit će to prva epizoda bez čovjeka koji je seriju doveo na televiziju i adaptirao je iz stripovskog predloška. Frank Darabont, prilično respektirani redatelj filmova Iskupljenje u Shawshanku, Zelena milja i Magla, prije početka druge sezone najuren je – ili samovoljno otišao, ovisno kojim izvorima je za vjerovati.

Novi showrunner preuzeo je vodstvo serije, a iduća epizoda, nazvana “Nebraska,” bit će prva koju je Glen Mazzara samostalno radio. Kuda novi šef vodi seriju i hoće li biti uzbudljivija od pomalo nezanimljive prve polovice, u kojoj su glavni likovi bili prilično sigurni od zombija?
Trebala bi biti. U posljednjem intervjuu, Mazzara je izjavio da seriju vidi kao “horor, što znači da mora biti izuzetno napeta. Intenzitet serije mora biti jači, likovi moraju biti manje sigurni, a situacije opasnije.” Serija je već ranije obnovljena za treću sezonu, čiji datum premijere još nije određen, iako je logična pretpostavka da će to biti sredinom jeseni. No, ono što se zna jest da će nova sezona imati 16 epizoda – tri više od druge te deset više od kratke prve sezone.

Usput, jeste li znali da je The Walking Dead najgledanija originalna serija u povijesti kabelske televizije? Barem u marketinški ključnoj i praktički jedinoj relevantnoj demografiji – među gledateljima između 18 i 49 godina starosti. Premijera druge sezone nadmašila je devet godina star rekord gledanosti serije The Dead Zone, adaptacije romana Stephena Kinga.

The Walking Dead se u SAD-u vraća 12. veljače, dok ćete je kod nas, pod nazivom Živi mrtvaci, moći gledati samo dan kasnije – na Fox Crime kanalu u 21.45h.

TAGOVIDruga sezona The Walking Dead živi mrtvaci zombiji

Komentiraj