Film i TV

Aside Banners

Ne propusti Beats – film opisan kao novi Trainspotting

Piše , Objavljeno

Ne postoji ništa bolje- ništa uopće – kao pronalaženje nekoga tko je opsjednut točno istom glazbom kao i vi. Taj osjećaj zajedničke radosti u otkidanju na iste pjesme može oblikovati doživotna prijateljstva.

Zarazni novi film Beats baca smiješan, srdačan pogled na dva tinejdžera koje je spojila ljubav prema glazbi. Njihovi životi su na vrlo različitim putovima, ali sve dok glazba traje, oni su nerazdvojni.

Snimljen u onoj vrsti crno-bijele boje koja izgleda kao fotokopirani klupski letak, Beats je ujedno i priča o odrastanju i o završecima.

Smješten u rave scenu devedesetih, Beats slijedi škotsku djecu Johnnoa (Christian Ortega) i a(Lorn Macdonald). Johnno ima svijetlu budućnost i sprema se sa svojim konzervativnim roditeljima preseliti u sigurniji dio grada. Spanner živi sa svojim nasilnim, kriminalnim bratom i njegova budućnost izgleda manje obećavajuće.

Prijateljski dvojac zna da je njihovo vrijeme možda pri kraju, ali neće ga pustiti bez da se proslavi. Dečki su vezani ljubavlju prema rave glazbi i planiraju najluđu noć u životu na nadolazećem ilegalnom partiju. Naravno, u toj noći ništa ne ide prema planu, ali ljubav prema glazbi i jedno drugome znači da ih apsolutno ništa neće zaustaviti.

Veliki hit na filmskim festivalima diljem svijeta, Beats je uspoređen s klasicima poput Trainspottinga i This Is England, te je nužan za svakoga tko je ikada upoznao osjećaj želje za partijanjem sve dok realnost surovog vanjskog svijeta ne nestane.

 

TAGOVIbeats film

Komentiraj