Film i TV

vočlista

Banner 300

Ne znaš što više pogledati na Netflixu? Mi te spašavamo

Piše , Objavljeno

Toliko izbora. Razumijemo kada biraš novu ovisnost satima i teško ti je stisnuti play jer ipak moraš značajan dio života investirati u to što počneš gledati. Odgledano je sve što je vrijedno. To bar misliš. Ne želiš opet gledati Prijatelje ili Princa s Bel Aira. Wild Wild Country i Stranger Things su već iza tebe? Evo što bi te moglo zanimati, a da je relativno novo.

Explained

Počelo je s kratkim dokumentarnim formama na Youtube koje je izbacivao Vox, produkcijska kompanija kojoj vjerujemo i koju volimo. Epizode su kratke, manje od 20 minuta traju, a nakrcane su sadržajem, znanjem i finom prezentacijom. Upravo je počela izlaziti i druga sezona pa je sad vrijeme da se uključiš i obogatiš svoj um poznavanjem tema kao što su glazba, politička korektnost i ženski orgazam. Baci oko i na Explained: The Mind, kratko, ali odlično.

Living With Yourself

Paul Rudd glumi lika koji želi postati učinkovitiji na poslu, zadovoljniji u životu pa ode u jedan khm salon. Ne izgleda baš najbolje, ali uđe unutra i odradi što se odraditi mora. Odjednom… Ima klona. Isti Paul Rudd. Dva Paul Rudda u jednoj seriji. Kad se sjetiš da je Paul Rudd najbolji prijatelj svima na cijelom svijetu te da je on zlatni retriver u ljudskoj formi, posve će ti biti jasno zašto moraš gledati dva Paul Rudda. Glazba u seriji nas malo čini nervoznima, ali nakon 3 epizode koje smo pogledali (cijela sezona je vani) – obećava!

Rhythm and Flow

Jadni smo i obožavamo talent showove. Uglavnom ih gledamo u ranim fazama dok se još probiru natjecatelji, a onda kasnije izgubimo interes zbog bezveznih izazova. Kad hip hop uvedeš u priču nečega što se treba prodati, skeptici smo i hejtamo sve. Ovo smo htjeli hejtati, ali je toliko dobro napravljeno da gledaš angažirano i ne možeš se zaustaviti nakon samo jedne epizode. U ovakvim showovima uglavnom sude napola zaboravljeni likovi (i Simon Cowell). Ovdje su suci ipak aktualne zvijezde: Chance the Rapper, T.I. i Cardi B. Cardi smo zavoljeli, Chanceovu iskrenost cijenimo još više, a kroz show su angažirali umjetnike s kredibilitetom koje nam je uistinu drago vidjeti na “televiziji”. Mi smo se patili s periodičnim izlaženjem i napeto iščekivali novi batch epizoda, ali cijela sezona je sad napokon dostupna i možeš ju progutati u cijelom vikendu.

Raising Dion

Raising Dion je priča o čudesnom klincu koji otkriva supermoći, ali i njegovoj majci koja ga mora zaštititi od svijeta koji je privučen malom Dionu. U glavnoj ulozi ćemo gledati Ja’Siaha Younga, klinju kojem je ovo prva uloga i nadamo se da ćemo ga jednom gledati na velikim ekranima kao što danas gledamo i Michaela B. Jordana, njegovog on-screen oca koji je preminuo pa se majka mora sama brinuti o uistinu posebnom sinu. Majka Nicole pokušava skriti od svijeta Dionove moći, ali naravno da to nije lak zadatak.

Drukčiji kut gledanja na superjunačku priču ponekad gubi momentum, ali čitavo vrijeme je dobronamjerna zabava koja pokazuje potencijal za nečim još većim u narednim sezonama – ako ih bude. A da ih bude – mora nas što više gledati ovu seriju.

Top Boy

Top Boy je serija o britanskom uličnom životu, bandama koje se žele obogatiti na brz i nezakonit način. Gritty drama je počela izlaziti 2011. godine s drugom sezonom koja je izašla 2013. godine. Mislilo se da je kraj, ali ju je pomogao oživiti… nitko drugi nego Drake. Glavne uloge glume Ashley Walters i Kane Robinson, još poznatiji ljubiteljima glazbe kao Asher D i Kano. Ova zadnja epizoda koja je na Netflixu se računa kao Season 1, a stare sezone su nazvane Top Boy: Summerhouse. Seriju uspoređuju s Wireom, vidimo paralele, ali ne bismo otišli toliko daleko. Ali ako voliš geto drame – ovo je za tebe.

Once Upon a Time… Life

la vie

Nostalgija nas pere. O ovom animiranom hitu sve znaš, pisali smo već o tom, a pjesma nam i danas ne izlazi iz glave. Ako želiš proći kroz djetinjstvo još jednom i saznati što nose crvene krvne stanice, odgovor je tu.

TAGOVINetflix preporuke serije