Film i TV

slažeš se ili želiš nešto zapaliti?

Banner 300

Neće svi odobriti ovaj izbor za najbolje filmske scenarije 21. stoljeća

Piše , Objavljeno

Organizacija Writers Guild of America je izabrala 101 najbolji scenarij 21. stoljeća, a na vrhu ponosno stoji scenarij za Get Out, film Jordana Peelea koji je bio toliki hit da ni naše kino-dvorane nisu mogle ignorirati uspjeh ove “crnačke priče” te je film ipak prikazan u našim kinima iako to nije bilo prvotno planirano.

Na listi možete pronaći uistinu vrhunske filmove, ali i dalje su to filmovi koji dijele publiku.

U galeriji pronađi top 10, a na dnu članka smo ostavili link na cijelu listu.

10
Galerija

U samom vrhu, osim Get Outa, možemo pronaći Eternal Sunshine of the Spotless Mind Charlieja Kaufmana i Michela Gondryja, The Social Network Aarona Sorkina, Parasite Bong Joon Hoa i Han Jun Wona te No Country for Old Men braće Coen.

Ovaj organizacija američkih scenarista neprestano izbacuje ovakve liste – od 101 najsmješnijeg scenarija do 101 najbolje napisane serije, ali nam uopće ne smeta. Ako nešto volimo, to je skrolati ovakvim listama, a još više se volimo uzrujavati zbog nepravednog poretka. Ovaj poredak nam je okej iako nam ne bi smetalo da se u vrhu nalaze i neki drugi vrhunski filmovi. Znači li ovo da smo odrasli i izliječili neke komplekse koji su nas ranije mučili zbog kojih smo bili magnetski privučeni kaosu?

Mi smo bili oduševljeni Get Outom kad je izašao (kužiš?), ali brojni naši prijatelji i poznanici nisu dijelili oduševljenje tako da vjerujemo da se oni ne bi složili ni s ovom listom.

Predsjednik odjela za publicitet i marketing ove organizacije je i istaknuo kako je ova lista odlična za početak razgovora – ali i svađa. Sve je to marketing.

Ako te zanima cijela lista, možeš ju pogledati ovdje.

Neće svi odobriti ovaj izbor za najbolje filmske scenarije 21. stoljeća