Film i TV

alenka neshvaćeni

Aside Banners

Neshvaćeni nogometni genij – Netflix ima dokumentarac o Nicolasu Anelki

Piše , Objavljeno

Tko je igrao za više velikih nogometnih klubova od Nicolasa Anelke? Usudimo se reći “nitko”.

Nico je na svojim leđima nosio dresove PSG-a, Arsenala, Reala, Liverpoola, Manchester Cityja (okej, ovo navodimo samo zato što City postaje veliki klub rezultatima, sviđalo se to nama ili ne), Chelseaja pa čak i Juventusa na dvije utakmice bez golova.

Između svih ovih klubova je pronašao vremena ubaciti i pokoji Fenerbahče, Bolton i WBA.

Čitavu karijeru ga progoni nadimak “bad boy” ili ako ćemo se držati njegovog materinjeg jezika “enfant terrible”. Nogometni svijet je žudio za francuskim zločestim dečkom jer je Cantona rano objesio kopačke o klin. Anelka je bio taj dramatičan pijun u šahu suvremenog nogometa.

Čak je potjeran iz reprezentacije nakon sukoba s tadašnjim izbornikom Raymondom Domenechom – i to USRED Svjetskog prvenstva.

Ako se Anelke (od milja – Alenke) dokopaš u Football Manageru, ne puštaš ga nikud, zna to svatko tko je peglao desetljeća u hit video igri.

Netflix se odlučio pozabaviti ostavštinom ovog nogometaša u novom dokumentarnom filmu Anelka: Misunderstood, a mi smo nabrijani.

Vidjet ćemo izjave Arsenea Wengera, Thierryja Henryja, Didiera Drogbe, Emmanuela Petita i Paula Pogbe o ovom kontroverznom Francuzu – a moramo reći da nas ovakav popis sugovorika veseli.

Film stiže na Netflix 5. kolovoza, a Netflix je već neko vrijeme poznat po nogometnim dokumentarcima od kojih bismo svakako izdvojili Sunderland Till I Die i novi koji se vrti oko Leeds Uniteda – Take us Home.

TAGOVINetflix nicolas anelka nogomet sportski dokumentarci