Film i TV

suza, smijeh, suza

Aside Banners

Netflix ima novu coming of age seriju, ako volite Mindy Kaling, voljet ćete i nju

Piše , Objavljeno

Mindy Kaling je komičarka, glumica, autorica i producentica koja je široj javnosti postala poznata u američkoj inačici serije The Office gdje je glumila površnu, ali simpatičnu Kelly Kapoor. Ono što je manje poznato je njezina znatno veća i ozbiljnija uloga u ovoj kultnoj seriji u kojoj je sudjelovala i kao autorica, producentica i redateljica, te je upravo ona ta kojoj dugujemo smijanje na brojnim epizodama.

Kaling je i pisala, producirala i glumila u seriji The Mindy Project, a  osmislila je i NBC-ev sitcom Champions, te miniseriju Four Weddings and a Funeral (TV adaptacija istoimenog filma s Hugh Grantom – tko se još sjeća ovog lika?) glumila je i u filmovima uključujući Oceans 8, posuđivala glas u crtićima kao Despicable Me, te napisala memoare koji su rasturali na listi najprodavanijih knjiga New York Timesa. Sve može, sve zna.

Ukoliko ste upoznati s njenim radom i ako vam se sviđa to što radi, bit ćete sretni čuti da je na Netflix izašao njen posljednji projekt, ovog puta coming of age serija Never Have I Ever koja ima njen prepoznatljivi humor, ali i obavezne srcedrapajuće elemente svakog djela o odrastanju.

Treba napomenuti kako je glavna glumica u seriji, Maitreyi Ramakrishnan, indijskog podrijetla, baš kao i sama Mindy. Činjenica da glavni lik glumi Indijka može se pripisati još jednom Mindyinom uspjehu s obzirom da znamo koliko Hollywood voli bijelce. Indijci, afroamerikanci, latinoamerikanci i druge manjine u američkim filmovima i serijama uglavnom portretiraju “najbolje prijatelje” glavnih likova.

Radnja se vrti oko Devi Vishwakumar, srednjoškolke i djeteta indijskih roditelja koja pokušava živjeti kao normalna tinejdžerica. Devi ima strogu majku, pokušava osvojiti frajera iz škole, a istodobno prolazi kroz bolno razdoblje radi iznenadne smrti oca. Uz to, bori se naravno i za društveni status u školi, a svi znamo kako je to najveća briga svakog srednjoškolca. Makar u Americi. 

Serija ima 10 epizoda koje lako teku jedna za drugom, a njena najveća prednost je odličan tekst i režija te se u istoj epizodi, bez ikakvog problema, obrađuju i oni najcringe adolescentski trenuci, jednako kao i ozbiljne emocije vezane uz gubitak oca.

Seriju sam pogledala u 2 dana, u kojima sam (ne jednom) morala vraćati scenu jer sam se previše smijala da bih pohvatala ostatak razgovora ili zato što sam se u par navrata uspjela i rasplakati. Nije samo do serije, i do mene je (a i karantene), ali u svakom slučaju ovo je najnovija Netflix preporuka ako ste željni malo onog toplo-oko-srca osjećaja.

Netflix kaže da je najgledanija serija u Hrvatskoj na njihovom servisu, biramo im vjerovati.

TAGOVIMindy Kaling Netflix Never Have I Ever