Film i TV

fer?

Aside Banners

Netflix izgubio bitku, barem u Americi. Po prvi put ih netko prešišao

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Streaming ratovi traju. Vjerojatno nismo jedini koji su izmislili ovaj pojam jer su kroz povijest postojali brojni ratovi. Pepsi i Coca Cola su započeli „cola wars”, Nintendo i Sega „console wars” pa je valjda red da ovo što se događa posljednjih nekoliko godina ima svoje ime. Riječ je o hiperprodukciji video sadržaja na svakom postojećem streaming servisu za filmove i serije koji je pokrenuo Netflix, a ostali su slijedili. Usprkos brojnim izazivačima, Netflix se dugo nije morao brinuti za svoju ulogu prvog i primarnog. A sad?

Iz Amerike stižu vijesti kako ih je po prvi put s trona skinuo Amazonov Prime Vide. Riječ je o novim podacima koje je prikupila istraživačka kompanija Parks Associates.

Netflix plaća više od 73 milijuna ljudi u SAD-u i Kanadi, što bi trebalo značiti kako ih Prime Video ima više. Jedini problem je što Amazon ne otkriva ove podatke. Nije nam jasno kako su iz Parks Associatesa došli do ove brojke, a nismo ni sigurni da je u pitanju aktivan broj korisnika Prime Videa jer uz Amazon Prime vam pošiljke stižu brže, a uključuje i čitav niz drugih pogodnosti tako da nije u pitanju samo streaming servis.

Na trećem mjestu ovog istraživanja se nalazi Hulu, Disney+ je četvrti, a HBO Max je peti na listi.

Netflix je možda izgubio bitku, ali rat se nastavlja. Pojačano su krenuli u ofenzivu krajem godine pa su tako obećali ogroman broj atraktivnih naslova u studenom i prosincu. Samo neka se streaming ratovi nastave, najviše će profitirati korisnici.

TAGOVIamazon amazon prime disney hbo HBO Max Netflix prime video streaming servisi