Film i TV

kineski blockbuster

Aside Banners

Netflix je kupio jedan od najvećih filmova na svijetu

Piše , Objavljeno

Jedan od najvećih filmova na svijetu sada je već premašio pola milijarde dolara na kino blagajnama u Kini, a da još nije završio drugi tjedan objavljivanja. To stavlja kineski film, ‘Wandering Earth’, na rang nekih od najvećih naslova s velikog ekrana.

Film, znanstveno-fantastična epska priča o ljudima koji pokušavaju spasiti zemlju od uništenja sunca, već je drugi po veličini film u Kini, najveći film u svijetu u 2019. i  jedan od 20 najboljih filmova znanstvene fantastike svih vremena. Što objašnjava zašto ga je Netflix upravo zgrabio, u dogovoru koji će film predstaviti još široj publici putem popularnog giganta za streaming.

Prema Netflixu, ovakva filmska produkcija rijetko je viđena u kineskim filmovima i uključivala je postprodukciju i rad s posebnim efektima koji je trajao dvije godine. Sve to je uključivalo više od 10.000 specifično izgrađenih rekvizita, 2.000 snimaka specijalnih efekata, uz “znatnu količinu snimaka računalne grafike”.

Publika iz više od 190 zemalja uskoro će se susresti s ‘The Wandering Earth’ na Netflixu“, izjavio je redatelj filma Frant Gwo u izjavi o vijestima, a također hvali Netflixov plan da ga prevede na 28 jezika. “Drago mi je što naš film može doprijeti do ljudi iz različitih dijelova svijeta. Ovo je kineski film stvoren za svijet i od premijere pozitivno je prihvaćen. Vrlo smo uzbuđeni zbog toga.

TAGOVINetflix The Wandering Earth

Komentiraj