Film i TV

podaci su tu

Aside Banners

Netflix objavio koje su najgledanije serije godine dosad, prvo mjesto očekivano. Koliko ste ih dosad pogledali?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Već je poznato da nemamo nikakva objektivna mjerila vezana uz popularnost i gledanost serija na streaming servisima, osim kada sami streaming servisi odluče van pustiti neke brojke. Čak i kad se to dogodi, nemamo način da provjerimo koliko ima istine u takvim izvještajima.

U dosadašnjem dijelu godine, točnije prvom kvartalu 2021. najgledanija serija na Netflixu je Lupin, francuska drama o pljačkašu dobrog srca kojeg glumi francuska zvijezda Omar Sy.

Report kaže kako je bar 76 milijuna accountova pristupilo Lupinu, barem na nekoliko minuta tijekom prva 4 tjedna dostupnosti na Netflixu. “Barem nekoliko minuta” nam nije baš neka metrika, ali iz Netflixa tvrde kako dvije minute gledanja serije ili filma tumače kao dovoljno dugo vremena da se izbor sadržaja može tumačiti kao namjeran.

Sigurni smo da imaju i podatke koliko je accounta završilo Lupina, ali te brojke nisu toliko velike. Lupin je uistinu bio hit početkom godine, čak su i Amerikanci alergični na titlove gledali ovo ostvarenje, ali smo sigurni da je velik broj gledatelja i odustao usred streamanja epizoda jer Lupin ima i svojih nedostataka.

Samo Bridgerton i The Witcher ulaze u kategoriju od 76+ milijuna gledatelja otkad je Netflix usvojio ovo pravilo od dvije minute krajem 2019. godine.

A ostale serije?

Fate: The Winx Saga je skupila 57 milijuna gledatelja, meksički triler Who Killed Sara? nešto manje s 55 milijuna, Ginny & Georgia s 52 milijuna pa je i očekivano da je naručena i druga sezona serije.

Zatim se na listi nalaze Firefly Lane s 49 milijuna gledatelja i nama omiljena serija Cobra Kai s 45 milijuna gledatelja. Za Cobru Kai treba spomenuti kako je release na Netflixu bio još na ljeto 2020. godine, a treća sezona je tek stigla na Netflix u siječnju ove godine tako da se momentum serije malo i ispuhao za ovaj kvartal. (Ako niste gledali Cobra Kai, nastavak radnje Karate Kida, sad vam je šansa).

TAGOVINetflix serije streaming ratovi