Film i TV

pa di si cio život?

Aside Banners

Netflix radi ekranizaciju hit video igre The Witcher – konkurencija Game of Thronesu?

Piše , Objavljeno

Klasični cjepači dlaka će reći kako je The Witcher prvo bio serija knjiga poljskog autora Andrzeja Sapkowskog koja je bila jedna od najprodavanijih serija po izboru New York Timesa, ali ostaje činjenica kako je u predlaganju ekranizacije Witchera svakako pomogla i opčinjenost interneta s Witcher serijalom igara.

Za vizualne efekte će biti zadužen studio koji je već bio nominiran za Oscara, a izvršni producenti će biti Sean Daniel (iz franšize o Mumiji) i Jason Brown (ako ste gledali The Expanse, imao je prste tamo) koji su izjavili sljedeće:

“Priča o Witcheru slijedi nekonvencionalnu obitelj koja se ujedinjuje u borbi za istinu u okrutnom svijetu. Likovi su originalni, smiješni i iznenađujući pa jedva čekamo da ih oživimo u suradnji s Netflixom”

Igra je bila bazirana na liku zvanom Geralt od Rivije (shout out ZG reperu istog imena) koji je nadčovjek sa posebnim moćima s kojima riješava čudovišta u svom svijetu.

Autor serijala knjiga Sapkowski će sudjelovati u projektu kao kreativni savjetnik pa je sasvim sigurno da će serija biti jako bliska izvornom materijalu.

Da se dotaknemo konkuriranja Game of Thronesu – slavni GoT ima još samo dvije kratke sezone pred sobom pa mislimo kako je više slučaj o popunjavanju rupe koju će GoT ostaviti u životima fanova fantasya, ali opet… HBO radi na 4 moguća spin-offa, pitanje je što će biti s tim, možda Witcher i GoT spinoffi završe kao konkurencija jedni drugima.

Witcher je već dobio adaptaciju 2001. godine, a u pitanju je poljski film The Hexer koji je… pa pogađate. Film je bio prvih nekoliko epizoda serije natrpano u 2 sata, kasnije je dobio i punu sezonu od 13 epizoda, ali to je bilo… pa pogađate. Ako netko baš ne može dočekati Netflixovo uprizorenje i voli sadomazohizam u obliku poljskih dijaloga – sretno u potrazi za Hexerom.

TAGOVIekranizacija film Game of Thrones Netflix the witcher video igra

Komentiraj