Film i TV

može!

Netflix stavio hrpu odličnih dokumentaraca na Youtube besplatno

Piše , Objavljeno

Netflix je na svom Youtube kanalu objavio pozamašan broj svojih dokumentarnih filmova i serija. Zašto?

Inače američki učitelji imaju pristup dokumentarcima kako bi u školi učenici mogli gledati vrhunski sadržaj, ali sada su škole zatvorene pa kako bi učitelji učenicima mogli zadati zadaću bez previše razmišljanja tko posjeduje Netflix račun, a tko ne – Netflix je odlučio odriješiti kesu, a usput i pomoći svim ljudima dobre volje željnim znanja.

Čak su uz dokumentarce napravili i edukativne materijale koji se mogu pronaći na Netflixovom blogu. Ako “Školica na drugom” nije dosta tvom klincu ili ne ispunjava tvoje kriterije, baci klincima linkove na ove vrhunske dokumentarce pa se malo bondajte i učite skupa.

Osim nagrađivanog Our Planet, tu su i Abstract, Babies, Chasing Coral, Voxov vrhunski Explained, Knock Down the House, The White Helmets, Zion te Oscarom nagrađeni dokumentarac Ave DuVernay 13th o društvenim nepravdama i biznisu zvanom “privatni zatvori”.

Sve dokumentarce možeš pronaći na njihovom Youtube accountu.
Sadržaja ima hrpa, možda možeš na mjesec dana zamrznuti plaćanje Netflixa, a uz brdo besplatnog sadržaja na sve strane, uključujući i Sailor Moon na Youtubeu to se stvarno čini kao okej opcija.

TAGOVIdokumentarci Netflix our planet