Film i TV

taj pustolov

Aside Banners

Netflix ulaže puno u mišićavi fantasy – Witcher nije jedini, gledat ćemo i Conana u seriji

Piše , Objavljeno

Stiže Conan the Barbarian serija! To je sve što moraš znati. Ako ti treba nešto više, nastavi čitati.

Kad smo bili klinci, Conan je bio najveća faca ikad. Marvelov strip je bio na kioscima, Švarcika je bio na izlizanom VHS-u, “Coooonaaaaaan, taj pustolov, raaaatnik što strah ne poznaje…” nam je izviralo iz grla dok je trajala uvodna špica za jedan nam od najdražih crtića devedesetih. Da ne spominjemo kako su proizvođači igračaka fejlali u sređivanju licence za Konana pa su izmislili ni više ni manje nego Adama, vladara Eternije još poznatijeg kao He-Mana. He-Mana ćemo gledati na Netflixu u animiranoj seriji Kevina Smitha, ali Conan stiže u Witcherovom ruhu – kao fantasy igrana serija.

Conan je prije svega književni lik iz fantasy serijala Roberta E. Howarda. Ako ti se čita nešto fantasy jer ne možeš dočekati da se završi Game of Thrones, možeš početi udarati po više od 50 romana s Conanom u glavnoj ulozi. Da nije bilo Conana, ne bismo ni imali “sword and sorcery” žanr, nitko ne bi spašavao dame od vještica, čarobnjaka, zvijeri, zmajeva, čarobnjaka koji postaju zmajevi, zmajeva koji postaju vještice itd etc.

Nemamo pojma što se sve događa s Conanovim projektom na Netflixu, ali je očito da su na Netflixu opako počeli ulagati u fantasy. Henry Cavill je postao Geralt iz Rivije, The Witcher je našao svoje poklonike, a crveni N smatra da će uspjeti isto sa serijskom ekranizacijom Konana Barbara.

Ovaj put se nadamo da će rezultat biti bolji od Conana s Jasonom Momoom (momuuum?) i da ćemo ponosno s našim sinovima gledati mišićave nauljene likove kako lamataju s mačem od 10 kilograma dok posvuda šiklja zelena krv. Pod uvjetom da Netflix nađe neke dobre ljude koji će producirati ovu seriju i da mi nađemo neke ljude-žene koji će s nama producirati te sinove s kojima bismo gledali ovaj projekt.

Puno je tu nepoznanica, ali pomolit ćemo se okrutnim božanstvima da sve ispadne okej.

TAGOVIarnold schwarzenegger Conan fantasy Netflix witcher