Film i TV

samo pobjeđuje

Aside Banners

Nije bilo sumnje – Deadpool je kralj ilegalnih downloada u 2016. godini

Piše , Objavljeno

Na dnevnoj bazi, stotine tisuća ljudi poseže za ilegalnim metodama dolaska do najnovijih blockbustera, a i mi smo nekoć bili dio te podmukle sekte koja nikad ne gasi uTorrent. (Sad smo srodna sekta i streamamo! khm khm).

Torrentfreak, website zadužen za sve povezano s torrentima, je izbacio podatke za najpiratiziranije filmove 2016. godine, a Deadpool se bez većih problema popeo na vrh i urinirao s jednom podignutom nogom po svim svojim bliskim i daljim pratiteljima.

Uvelike mu je u tom veličanstvenom ostvarenju (osim što je stvarno smješan) pomogla i činjenica da su prve piratske verzije iscurile početkom veljače prošle godine, a film je i dan danas pri samom vrhu najskidanijih filmova. Superjunaci dobro prolaze na toj listi pa možemo vidjeti i Batmana i Supermana i Captain Americu (i ostale građanske ratnike) i X-Mene i prokleti Suicide Squad.

Koliko su ti filmovi oštećeni? Box office zarada im je i dalje poprilična, a velik broj “pirata” downloada film tek kad dođe kvalitetniji RIP na torrent public trackere i kada film više nije u kinima. Ne opravdavamo, ali vjerujemo da hollywoodski studiji mogu preživjeti ovakve udarce. Autori Deadpoola mogu biti zadovoljni, skoro da film i nije napravljen. A sad – s etičke strane, nemamo pravo nikom ništa govoriti.

TorrentFreak ističe kako “geeky” filmovi dobro prolaze kod ljubitelja torrent protokola, ali i da postoji jaka veza između piratstva i zarade na kino-blagajnama tj. da filmovi s visokom zaradom su također nevjerojatno aktivni i na torrent siteovima.

Evo čitave liste:

1. Deadpool
2. Batman v Superman: Dawn of Justice
3. Captain America Civil War
4. Star Wars The Force Awakens
5. X-Men Apocalypse
6. Warcraft
7. Independence Day: Resurgence
8. Suicide Squad
9. Finding Dory
10. The Revenant

Kad su u pitanju serije, tu nije bilo nikakvog iznenađenja – Game of Thrones su petu godinu zaredom završili na broju jedan liste najdownloadanijih serija.

TAGOVIdeadpool torrenti

Komentiraj