Film i TV

big bang

Aside Banners

Nolan je za novi film rekreirao eksploziju atomske bombe, ali bez CGI-ja. Sada imamo i trailer

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Christopher Nolan, jedan od najboljih redatelja današnjice, ponovno se uhvatio izazovnog zadatka. U svojem novom filmu, Nolan je odlučio prikazati dio života jednog od najvećih znanstvenika 20. stoljeća.

J. Robert Oppenheimer je 1942. godine ušao u projekt Manhattan, oformljen sa idejom izrade nuklearne bombe. Upravo u tom periodu odvijat će se i radnja filma koja će prvi put na velikome platnu dokumentirati Oppenheimerovu bolesnu ambiciju za uspjehom nakon opetovanih neuspjeha u izboru za Nobelovu nagradu.

Nolan, koji je majstor praktičnih efekata, je i ovaj put napravio nemoguće. Uspio je snimiti scenu eksplozije nuklearne bombe bez korištenja ikakvih digitalnih efekata. Ovo bi mu mogao biti najveći uspjeh nakon Teneta i eksplozije Boeinga 747 koju je također izveo koristeći se praktičnim efektima i manipulacijom kamerom.

Glumci u filmu su već provjerene klase s kojima je radio od prije, kao što su Cillian Murphy i Gary Oldman. Grupi nakrcanoj talentom pridružili su se i Emily Blunt u ulozi Kitty Oppenheimer i Robert Downey Jr. koji će utjeloviti Lewisa Straussa, američkog biznismena zaslužnog za izgradnju nuklearne bombe.

Film izlazi 21. srpnja sljedeće godine, a trailer za ovaj biopic možete pogledati u nastavku.

Scenarij je baziran na knjizi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, biografiji koja je osvojila Pulitzerovu nagradu. Knjigu nećemo pročitati jer želimo znati što manje.

TAGOVIbiopic christopher nolan film tv i film