Film i TV

remake, sequel, prequel?

Aside Banners

Ridley Scott snimat će novog Blade Runnera

Više ne moramo sanjati povratak Istrebljivača na filmska platna, jer Ridley Scott napokon je pristao vratiti se kultnom naslovu. Blade Runner se vraća

Piše , Objavljeno

Blade Runner

Blade Runner

Jedan od najboljih znanstveno fantastičnih filmova, i filova uopće, kultni Blade Runner uskoro će dobiti nasljednika. Hoće li se raditi o prednastavku ili drugom dijelu filmskog klasika, još se ne zna, jer Scott i producentska kuća Alcon koja ga je godinama žicala da se ulovi tog projekta, ne žele niti zucnuti. Jedino što su spremni reći jest da će se raditi o sasvim svježem pristupu filmu. To je Los Angeles Timesu potvrdio Andrew Kosove, producent koji je upecao Scotta.

Scott je nakon Blade Runnera, koji je snimljen daleke 1982. godine, snimio dvadesetak filmova, među kojima s manje ili više nostalgije pamtimo naslove poput Thelma & Louise, Black Hawk Down, Gladiator, American Gangster, a upravo odmara od snimanja Prometheusa koji se nalazi u post-produkciji.

Prema najavi, najranije što će se novi Blade Runner moći početi snimati jest 2013 godine, a u kinima ga nećemo gledati barem do 2014. Potraga za scenaristima već počinje a ne zna se hoće li Scott ponovno zvati Davida Webba Peoplesa, koscenaristu koji je ‘spasio’ izvornik Hamptona Fanchera.

Iako se najavljuje film koji neće biti tek klasično hollywoodsko smeće, utoliko je i bitno što će se redateljske palice uloviti Ridley Scott kojeg bi činjenica da se radi, uz Aliena, o najboljem filmu kojeg je snimio mogla natjerati da se vrati putevima stare slave i još jednom zablista prije nego li se povuče u (u tom slučaju) zasluženu mirovinu negdje na Azurnoj obali.

Komentiraj