Film i TV

vampirko

Banner 300

Novi Blade uskoro? Snipes je već naoštrio zube!

Piše , Objavljeno

Prošlo je 15 godina od zadnjeg, a čak 21 godina od prvog dijela legendarnog filma Blade! Wesley Snipes kao jedan od najdražih comic (da, comic) heroja ikada mogao bi ponoviti ulogu Bladea, vampira koji ubija vampire na najbolje moguće načine, hoda po danu i drži titulu najjači stajling heroja ikad. Vibre 90-ih su čudo!

Nakon svih tih godina Blade je i dalje najjači vampirski film i definitivno najbolji Marvelov film ikad! Tako je, ljutite se svi vi fanovi Black Panthera, Iron Mana, Spidermana i ostalih superjunaka današnjice. Blade je Blade i nema jačeg. Totalno mračna atmosfera, bez smiješnih scena i s brutalnim scenama borbe, akcije i pucačine! Trilogija je zaradila visokih 500 milijuna dolara, dosta velika brojka, ali smiješna usporedbi s bilo kojim novim Marvel filmom. Ah ti hajpovi. Prvo su krenula mekušanja fanova Marvela da se razrađuju ideje oko novog filma, ali onda je i Wesley Snipes, junak 90-ih i antiheroj novog milenija zbog utaje poreza, zatvora i slabog pojavljivanja na ekranima pokrenuo lavinu s tweetom da su njegovi zubi i dalje naoštreni i da čeka novu šansu. Nije trebalo dugo da dobijemo ‘službenu’ priču iz Marvela kako se radi na idejama za dva nova filma i to upravo s jedinom ikad osobom koju mogu zamisliti kao Bladea – tako je, Wesley Snipesom! I tu kreće prvi twist. Znamo da imamo neslužbeno službenu potvrdu od Marvela i da ćemo imati novog Bladea.

fotka 01

I odjednom se cijela priča još više zakuha kada saznamo da će Blade biti u modernom Marvel svemiru. Odnosno, koliko god priželjkivali da ga možda vidimo rame uz rame s nekim od Avengersa (čisto da ih posrami na ekranima), to će već biti malo teža misija jer su već krenula nagađanja o radnji četvrtog filma od vampirskom antiheroju. Vi procijenite da li vam se sviđa. I tu kreće drugi twist. Radnja novog Bladea bi se trebala vrtjeti oko njegove kćeri Fallon Grey (whaaaat?). Blade već načet zubom vremena (iako besmrtan jer je kao polu vampir) obučava svoju ljubimicu da nastavi tatinim stopama s klanjem vampira koji žele preuzeti planet. Pa odakle to sada?! Navodno je ljubavni život Bladea bacio u nešto mirnije vode. Možda smo fulali neki dio gdje Blade ustaje u 6 ujutro, pravi palačinke za ženu i kćer, nabrzaka pegla sako i s termosicom sjeda u novi Golf te odlazi na posao.

fotka 02

Da vas ne bi držali na samo ta dva twista imamo i treći. Navodno Blade postaje i Disneyjeva nova serija, te ekipa iz Disneyja (oni drže Marvel) smatra da će tako pohvatati simpatije iako su im mase nabacile hejt zbog ukidanja serija na Netflixu. Tako smo u kratkom periodu izgubili Daredevila, Punishera, Jessicu Jones, Luke Cagea, Iron Fista itd. Ipak Disney otvara svoj streaming kanal. Moralo se jel’? Navodno bi serija trebala imati više od jedne sezone, pogotovo ako se okrene masna lova na tome, a hoće. I moram napomenuti da mi je čudno spomenuti Bladea i Disney u istom članku.

I za kraj, četvrti twist, u cijelu priču se odjednom umiješao i glumac Mahershala Ali koji bi potencijalno mogao biti novi Blade jer je čika Wesley zahrđao u zatvoru i iza kamere, a i godine ga sustižu te tako njegova uloga dolazi pod upitnik. Iskreno se nadam da nije tako jer Blade je Snipes i Snipes je Blade. Teška ću srca predati tu titulu nekom drugom. Jedina dobra stvar je da se uistinu nešto kuha po pitanju kultnog Bladea jer ga čekamo već predugo. Preko desetljeće, dva. Svi mi, pa čak i oni koji su za vrijeme čitanja guglali da vide da li je Blade stvarno od Marvela. Ostaje nam vidjeti hoćemo li imati već izlizane filmove poput Avengersa i drugih superjunaka ili ćemo imati film kojeg ćemo rado pogledati i 20 godina kasnije, kao prvog filma o Bladeu kojeg ću upaliti čim završim s pisanjem članka.

TAGOVIblade strip Wesley Snipes

Komentiraj