Film i TV

gledali?

Banner 300

Novi film Georgea Clooneyja rastura na Netflixu u prvom mjesecu prikazivanja

Piše , Objavljeno

Netflix sakriva uvid u svoje podatke kao zmija noge, ali nerijetko sami izbace neke podatke kada pomisle da je svijet spreman za njih. I naravno – radi se uglavnom o pozitivnim podacima.

Netflix želi nagrade. To je jasno još od projekta Beasts of No Nation s Idrisom Elbom kojem to ipak nije pošlo za rukom. Kasnije su se stvari promijenile i Netflixovi filmovi su počeli dobivati prostora na dodjelama velikih nagrada. To žele i s filmom The Midnight Sky, novim projektom Georga Clooneyja.

.

Clooney je redatelj, ali i zvijezda filma o apokaliptičnom događaju. Clooney je preživio, spletom okolnosti se počinje brinuti za malenu djevojčicu. Tim astronauta se vraća na Zemlju, a Clooney ih želi upozoriti kako Zemlja više ne pruža uvjete za život.

The Midnight Sky je u prvih mjesec dana dostupnosti prikazan u 72 milijuna kućanstava. Ovo su jako dobre brojke i postoji šansa da će ovo biti jedan od najvećih Netflix releaseova dosad. Naravno, moramo uzeti u obzir da je svake godine sve veći broj kućanstava s Netflixom tako da ovo nikako nije uvreda nekim ranijim Netflixovim hitovima.

Film je bio najgledaniji u 77 različitih država, a ušao je i u famoznih Top 10 u čak 93 države. Osim što je SF triler o kraju svijeta, tu su i glumačke zvijezde kao što su Felicity Jones, David Oyelowo i Kyle Chandler, ali je tu i Caoilinn Springall, sedmogodišnja glumica koja ima priliku postati zvijezda. Možda i osvojiti Oscara kao nekoć dječje zvijezde Tatum O’Neal i Anna Paquin.

Za uspjeh The Midnight Skyja je zaslužna i katastrofa u stvarnom svijetu – pandemija je promijenila način života, a u blagdansko vrijeme većina ljudi je ostala kod kuće. Kvalitetna distrakcija u ovo doba je zlata vrijedna.

TAGOVIgeorge clooney midnight sky Netflix sf